Succes voor Bowler in Tuareg Rallye, Broomans derde na problemen

b_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2018_Leg_7_TRG18_Leg7_0080.JPG

Alex Cole en Emma Osman hebben zaterdag de twintigste editie van de Tuareg Rallye in Midelt gewonnen. Zij pakten de zege voor Bowler Motorsport en voerden een één-twee aan. Ronald en Wendy Broomans verloren die tweede plaats door koelingsproblemen in de laatste vijftig kilometer van de proef. 

Dat Cole en Osman de rally zouden winnen voor Bowler, was voor de laatste etappe al vrijwel zeker. Het duo had een voorsprong opgebouwd van bijna acht uur ten opzichte van Broomans, zij namen geen risico’s in de laatste proef en kwamen zonder kleerscheuren aan de finish. 

Hoe anders was dat voor vader en dochter Broomans. In de zesde etappe kregen ze problemen met de koeling van de wagen nadat er een lek in de radiateur geslagen was. Dit werd terplekke opgelost en het duo kon de proef zonder problemen uitrijden. In de laatste proef van 200 kilometer ging het echter weer mis. Om de veertig kilometer moest water bijgevuld worden, maar in de laatste fase van de proef moesten zij om de drie kilometer water bijvullen. “We hadden bij een tankstation heel wat flessen water gekocht, maar zelfs dat bleek niet genoeg te zijn”, vertelde Broomans. “We hebben water uit een beekje staan scheppen en moesten het water aan de onderkant van de radiateur opvangen om het er vervolgens boven weer in te gieten.”

Uiteindelijk kwamen de twee op ruim drie uur achterstand van de dagwinnaars Liam Griffin en Chris Geldard waardoor de tweede plaats verloren ging. Na ruim zes uur stonden vader en dochter Broomans alsnog aan de finish met een voldaan gevoel. 

Bij de SxS-klasse ging de overwinning naar Sven Quandt en Annet Fischer. Zij bleven Team Pendikainen ruim voor. Bij de quads ging de overwinning met ruime marge naar de Duitser Clemens Eicker. De overwinning in de Car Expert-klasse ging naar Wijnand Strik en Marcel Thijssens. Ze waren het enige duo in de klasse die de race uit konden rijden.