Deelnemers klaar voor 2018-editie Tuareg Rallye

b_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2018_Leg_0_TRG18_Leg0_019.JPG

Rijders en teams kwamen zaterdagmiddag in grote getale aan in Midelt alwaar zondag de 2018-editie van de Tuareg Rallye van start gaat. De administratieve en technische checks zijn afgerond en alle deelnemers zijn klaar voor competitie.

Meer dan 140 deelnemers kwamen zaterdag aan bij Hotel Taddart in Midelt voor de checks in aanloop naar de race op zondag. Vele nationaliteiten zijn dit jaar vertegenwoordigd. Het Nederlandse contigent deelnemers bij de motoren en auto’s is opnieuw sterk. Ook van buiten Europa zijn er deelnemers aanwezig. Sebastián Múscari en Pablo Rao zijn vanuit Argentinië overgekomen om aan de rally van dit jaar mee te doen. Beide rijders hebben ervaring in de rally-raid, maar reden nog nooit buiten Zuid-Amerika. Het tweetal komt met Memo Tours aan de start. 

De meeste sterke rijders uit de afgelopen editie van de Tuareg Rallye staan ook dit jaar weer aan de start. Meervoudig winnaar Thorsten Kaiser is terug voor een nieuwe campagne maar de concurrentie is sterk. Dominique Robin uit Frankrijk en Mathieu Delmotte uit België hebben hun zinnen gezet op de eindzege. Delmotte verklaarde zaterdag dat hij het afgelopen jaar flink aan zijn conditie gewerkt en ook door veel te rijden op zanderige pistes beter geworden. De Nederlandse hoop is Kay-Arne Bulsink die na een vierde plaats een jaar geleden opnieuw zoekt naar een goede klassering.

Bij de auto’s staan 21 teams aan de start met daarbij het Nederlandse duo Ronald en Wendy Broomans. Vader en dochter hebben met hun team gewerkt aan een nieuwe servicetruck die van alle gemakken voorzien is. Daarnaast zijn een aantal aanpassingen aan de auto uitgevoerd die de prestaties ten goede moeten komen. Nog een Nederlands tintje is er bij het Spaanse MRacing. Jesus Henriquez Navarro heeft de McRea Buggy overgenomen waar onder meer Chris Leyds aan mee heeft gewerkt overgenomen en gaat daarmee voor het eerst een rally starten. Grote verwachtingen heeft Navarro niet, hij verklaarde zaterdag dat hij slechts een uur met de wagen heeft kunnen testen. In de SxS-klasse staan vijf deelnemers aan de start met daarbij ook X-Raid-baas Sven Quandt. Hij is dit jaar een van de favorieten voor de overwinning in die klasse.

De 2018-editie van de Tuareg Rallye bevat zeven etappes met veel verschillende soorten terrein. Zondag passeren de deelnemers de ‘Hoge Atlas’ waar zelfs sneeuw nog een rol kan gaan spelen. In het tweede deel van de proef staan er snelle pistes op het programma waar een fout snel gemaakt is. De pro’s in de race zullen ook alvast de eerste duinen gaan rijden. Het zullen niet de laatste zijn...