Tuareg Rally 2017: nog een maand te gaan...

Over ruim 4 weken gaat in het Marokkaanse stadje Midelt de Tuareg Rally van start. Op zaterdag 17 maart vind de technische keuring plaats, waarna op zondag de eerste special wordt verreden. Vooral in de drie etappes rondom Merzouga staan er veel duinenkilometers op het programma, door het bekende Erg Chebbi.

Nederlandse inbreng

In de motorcategorie (Pro) komen we Kay Bulsink, Ramon Dijkman, Onno Ellens (Dakarfinisher 2011), Niek Ronde en Olaf Schrama op de startlijst tegen. Oud Dakar deelnemer Gerard List doet mee op een quad, bij de auto's komen we Rients Hofstra met navigator Evert Boersma tegen, en bij de SSV's Jan van Miltenburg met navigator Sicco de Vries.

Met de start in Midelt heeft de organisatie een aantal nieuwe routes in het programma opgenomen. Op dinsdag 21 maart wordt de traditionele 'Koningsetappe' verreden. Drie lange rondes met alleen maar duinen, waar de betere rijders het verschil zullen maken. 

Na drie dagen Merzouga keert de rally terug naar Midelt, waarna op zaterdag 24 maart de laatste special verreden wordt, die finisht in de buurt van Nador. Op die manier kunnen de serviceteams via de oversteek van Nador naar Almeria in Spanje op zondag aan de terugreis beginnen.  

Rallymaniacs is ook van de partij in Marokko, en zal zoals gebruikelijk dagelijks berichten online plaatsen en fotografie verzorgen voor de deelnemers en de organisatie.  
Bekijk hier de fotogalerij van 2016. 

b_566_377_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2017_vooraf_Rallymaniacscruiser.jpg
De Rallymaniacs Landcruiser.