Rainer Autenrieth geeft roer Tuareg Rallye door

b_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2019_16_03_TRG19_16_3_0053.jpg

Al 21 jaar lang stond Rainer Autenrieth aan het roer van de Tuareg Rallye. Meer dan twintig jaar aan succesvolle rally edities in Marokko, en de meest recente 21 editie in Algerije. Een nieuw land, met nieuwe routes en extreem enthousiaste deelnemers.

Op dit moment is het duidelijk dat de rally van 2020 opnieuw goede papieren heeft om een succes te worden, en mede daarom wil Autenrieth in deze hoogtijdagen het roer doorgeven aan Florian Rademacher. “De afgelopen twee jaar heb ik Florian bewust opgenomen, dus het is zeker dat de Tuareg Rallye verder zal gaan met nieuwe energie.” zegt Autenrieth. Rademacher zal de directeur van de 2020 Tuareg Rallye zijn.

Autenrieth stapt niet geheel uit de rally en zal betrokken blijven. “Zelf zal ik Florian en de Tuareg Rallye blijven steunen en net als voorgaande jaren het roadbook schrijven. Zelfs op de rally zelf zal ik er onveranderd zijn." Op deze manier wil Autenrieth de overgang zo vloeiend mogelijk laten plaatsvinden. In verband met de overdracht van de Tuareg Rallye aan een jongere opvolger is het in zijn opzicht gegarandeerd dat de Tuareg Rallye ook nog eens 20 jaar kan hebben voor de volgende generatie rally deelnemers.

“Graag wil ik alle deelnemers en de organisatie bedanken voor de lange samenwerking. We hebben geweldige uren doorgebracht in de woestijn van Afrika. Avontuur ervaren en heel veel vriendschappen gesloten.”

De stap terug van Autenrieth geeft hem ook meer ruimte om energie en tijd te steken in de ebike desert challenge. De vorige editie heeft laten zien dat de ebike desert challenge het potentieel heeft om zo’n legende te worden zoals de Tuareg Rallye zelf.