Italiaanse quadrijder om het leven gekomen in Tuareg Rally

b_600_0_16777215_00_images_14-TUAREG-RALLY_2019_nldjpnfelkjkddoi.jpg

De Italiaan Giovanni Stefani is in de derde etappe van de Tuareg Rally in Algerije om het leven gekomen. De 72-jarige quadrijder sloeg in de duinen over de kop en werd geraakt door zijn eigen machine. Medische hulp mocht niet meer baten.

Het ongeluk gebeurde in een duinensectie in de slotfase van de derde etappe, een lus van 230 km in de omgeving van Beni Abbes. Giovanni Stefani was daar om 8.21 uur vanochtend aan begonnen. Vermoedelijk heeft hij door de hoogstaande zon, waardoor er geen schaduwen of diepte te zien zijn, een duin verkeerd ingeschat. Andere deelnemers waren snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten.

Stefani reed al bijna dertig jaar rally’s en was zeer ervaren. Hij deed onder meer al mee aan de Dakar Rally en de Africa Eco Race. Hij staat bekend als een rustige rijder die geen grote risico’s nam. Zijn vrouw vergezelde hem in de Tuareg Rally. Stefani was de vader van de Italiaanse minister van regionale zaken Erika Stefani.

In het bivak van Beni Abbes werd met verslagenheid gereageerd op het nieuws. Tuareg Rally-organisator Rainer Autenrieth maakte bekend dat uit respect voor Stefani de vierde etappe wordt afgelast. Deelnemers die willen rijden mogen dat, maar voor het klassement telt het niet mee.