Tuareg Rallye 2020 : 20 - 27 maart

Lees meer...

De organisatie van de Tuareg Rally heeft de datum voor 2020 deze week bekend gemaakt. In de derde week van maart wordt de rally voor de tweede keer in Algerije verreden. De start is in Bechar, de finish in Timimoun. Timimoun is een historisch stadje bekend van de prachtige oase. 

Lees meer

Rainer Autenrieth geeft roer Tuareg Rallye door

Lees meer...

Al 21 jaar lang stond Rainer Autenrieth aan het roer van de Tuareg Rallye. Meer dan twintig jaar aan succesvolle rally edities in Marokko, en de meest recente 21 editie in Algerije. Een nieuw land, met nieuwe routes en extreem enthousiaste deelnemers.

Op dit moment is het duidelijk dat de rally van 2020 opnieuw goede papieren heeft om een succes te worden, en mede daarom wil Autenrieth in deze hoogtijdagen het roer doorgeven aan Florian Rademacher. “De afgelopen twee jaar heb ik Florian bewust opgenomen, dus het is zeker dat de Tuareg Rallye verder zal gaan met nieuwe energie.” zegt Autenrieth. Rademacher zal de directeur van de 2020 Tuareg Rallye zijn.

Autenrieth stapt niet geheel uit de rally en zal betrokken blijven. “Zelf zal ik Florian en de Tuareg Rallye blijven steunen en net als voorgaande jaren het roadbook schrijven. Zelfs op de rally zelf zal ik er onveranderd zijn." Op deze manier wil Autenrieth de overgang zo vloeiend mogelijk laten plaatsvinden. In verband met de overdracht van de Tuareg Rallye aan een jongere opvolger is het in zijn opzicht gegarandeerd dat de Tuareg Rallye ook nog eens 20 jaar kan hebben voor de volgende generatie rally deelnemers.

“Graag wil ik alle deelnemers en de organisatie bedanken voor de lange samenwerking. We hebben geweldige uren doorgebracht in de woestijn van Afrika. Avontuur ervaren en heel veel vriendschappen gesloten.”

De stap terug van Autenrieth geeft hem ook meer ruimte om energie en tijd te steken in de ebike desert challenge. De vorige editie heeft laten zien dat de ebike desert challenge het potentieel heeft om zo’n legende te worden zoals de Tuareg Rallye zelf.

Geen grote veranderingen in laatste etappe Tuareg Rally

Lees meer...

Bij aanvang van de zevende en laatste etappe van de Tuareg Rally waren de kaarten al min of meer geschud. De drie rondes van 30 kilometer door de duinen van de Grand Erg Occidental - een gebied van in totaal 78.000 vierkante kilometer duinen - brachten nauwelijks nog veranderingen.

Lees meer

Eindeloze duinen in etappe 6 Tuareg Rally

Lees meer...

In de briefing werd het al gezegd en het roadbook toonde ook best wat duinen in de zesde etappe van de Tuareg Rally, maar het waren er uiteindelijk veel meer dan de deelnemers vooraf hadden gedacht.

Lees meer

Dagje vrij rijden in Tuareg Rally 

Lees meer...

Wie wilde, kon de vierde etappe van de Tuareg Rally rijden vandaag, maar geklokt werd er niet uit respect voor de gisteren verongelukte quadrijder Giovanni Stefani. De meeste motorrijders, met uitzondering van de Italianen, gingen op pad, de meeste auto’s bleven in het bivak bij Beni Abbes.

Lees meer

Tweede etappe Tuareg Rally slechts voor enkeling haalbaar

Lees meer...

De tweede etappe van de Tuareg Rally was voor veel deelnemers te moeilijk. Haalde in de eerste etappe slechts twintig procent alle CP’s, op de tweede dag was het nog minder. De laatste deelnemers kwamen pas in het donker aan de finish. Dat kwam grotendeels doordat de Pro-rijders voor de finish bij Beni Abbes een dubbele lus door de duinen hadden waarbij een groot deel de kluts kwijtraakte.

Lees meer

Algerijnen stelen de show op eerste dag Tuareg Rally

Lees meer...

Bij de motoren was het nog net geen machtsgreep, maar bij de auto’s waren het Algerijnen die de eerste dag van de Tuareg Rally domineerden, met Lofti Ben Mansour als de eerste Algerijnse winnaar van de eerste Algerijnse etappe. Een groepje van drie motorrijders lag ver voor de anderen en zij bepaalden het podium van de eerste etappe in de duinen van de Grande Erg Occidental: Thorsten Kaiser, Dominique Robin en Abdelkader Mebarki.

Lees meer

  • 1
  • 2