Top teamwork bezorgt Anja van Loon de vierde tijd, Erik ook tevreden

Gepubliceerd op: 16-10-2023 18:44

De derde etappe van de Rallye du Maroc is pittig, met veel scherpe stenen ligt een lekke band op de loer. Zowel Anja als Erik van Loon laten zich niet verleiden tot fouten en rijden een goede etappe. Voor Anja resulteert het in de vierde tijd met de Iveco Powerstar. Erik wordt achtste in de Can-Am.

“Ik ben zo blij met de vierde plek,” vertelt Anja. “Het was echt een pittige proef, er lagen zoveel stenen. Dat was wel even spannend met de banden, maar we hebben niet lek gereden. Er stonden wel veel andere trucks stil met lekke banden en daar hebben wij echt tijd gewonnen. Het ging supergoed in de truck, met Floor en Marije werkt het gewoon. Deze vierde tijd is echt te danken aan top teamwork!”

“Onze dag begon goed,” zegt Erik. “Daarna werd het een beetje rommelig en reden we een keertje lek in het stof. Daarna konden we weer in ons ritme komen en zaten we er lekker in. De vering van de auto voelt nu een stuk beter en ook de problemen lijken nu weg te zijn. Hein deed het prima en het rijden ging ook goed. Ik ben dus tevreden.”

De rally verplaatst zich morgen, tijdens de vierde etappe, van Zagora naar Merzouga. Het belooft een gevarieerde proef te worden, met tracks, stenen, zand en duinen. Met 343 kilometer is het de langste proef van de rally. De eerste auto start om 10:20 uur (11:20 uur Nederlandse tijd), volg de rally live via https://www.maroc.live.worldrallyraidchampionship.com/en/car/.