Mirjam Pol wint Breslau Rallye 2019

b_600_0_16777215_00_images_07-BRESLAU_2019_07_05_BR19_07_05_0008.jpg

Mirjam Pol reed al een aantal zeer sterke etappes en sluit de Breslau Rallye in Polen af met de winst in het algemeen klassement. De etappe van vandaag beloofde weer een lange en zware afsluiter te zijn van deze vijfdaagse rally.

“Ik heb mooi constant gereden, veel geleerd, mijn rallymotor goed kunnen testen en ik ben dan ook erg blij met deze overwinning. De andere deelnemers, mannen, waren wel onder de indruk van mijn rijden.” En daarmee was er wel wat afstand tussen Pol en de andere deelnemers. Waarbij er veel deelnemers op lichte enduro motoren meededen reed Pol op haar zwaardere Dakar-machine.

En dat deed ze niet zonder reden want ondertussen is Pol bezig met de voorbereiding op Dakar 2020. “Juist door wél met mijn rallymotor hier te rijden heb ik het mij wel moeilijker gemaakt. Op een enduro-motor was het zeker makkelijker geweest. Het heeft zo moeten zijn, want uiteindelijk heb ik deze overwinning ook te danken aan het feit dat mijn motor een grotere brandstoftank heeft, waardoor ik geen tankstop nodig had.”

Het was vandaag dubbel feest na de laatste etappe want Pol maakt deel uit van DaklaPack Rallysport. En wie er nog meer deel uitmaakt van DaklaPack Rallysport is Dave Klaassen zelf. Klaassen schreef vandaag de laatste etappe op zijn naam in de nieuwe Nissan Redline.