Breslau Rallye 2019 dag 3

b_600_0_16777215_00_images_07-BRESLAU_2019_07_03_BR19_07_03_0578.jpg

De derde etappe van de Breslau Rallye was er een die roet in het eten gooide voor velen. Niet alleen omdat het parcours vroeg op de dag erg glibberig was, maar ook omdat een uitbrandende buggy voor een opstopping zorgde.

De dag werd gewonnen door het Poolse duo Bialkowski en Baskiewicz in de Can-Am Maverick X3. De gehele top vijf werd overigens in beslag genomen door Can-Am Maverick X3’s. De eerste Nederlander van de dag vinden we op plaats negen. Rick de Wit in de Mitsubishi Pajero 3.5 GLS kwam op 39 minuten achter de winnaar van de dag over de streep.

Het tweetal etappes van vandaag bevonden zich beide ten noorden van het bivak in Gwda Wielka, en zorgden voor een verandering van omgeving voor de deelnemers. Dichte bossen en landbouwgebieden zorgden voor uitdaging bij de navigatoren en coureurs. Dat merkte Harry Oosting want toen de achterkant van zijn Nissan uitbrak was een boom niet meer te missen en kwamen zij tot stilstand. Beide inzittenden zijn ongedeerd uit de auto en doen hen best om de rally te vervolgen. Oosting is geen onbekende uit de rally wereld want normaal is hij terug te vinden in de cabine van Aad van Velsen als monteur.

Bij de motoren was Mirjam Pol vandaag de snelste op een zevende plaats. Echter moet zij haar meerdere erkennen in het algemeen klassement waar Bram van der Wouden de snelste Nederlander is. Maar Van der Wouden nam vandaag geen risico’s want de etappe was glad en glibberig vanmorgen. En juist door het niet nemen van die risico’s verloor hij tijd. Mirjam daarentegen had er meer snelheid in want zij wilde Van der Woude voor blijven, en dat lukte.

De snelste Nederlander in het algemeen klassement is Herman Jasper. ''Het was een iets mindere dag dan gisteren. We gingen als tweede van start, en dan moet je toch een soort van openen met slechts één spoortje van een SSV voor je. Het was even meer zoeken dan normaal, maar we hadden wel een goed tempo te pakken. Op een beetje rare kruising namen we twee keer de verkeerde afslag, daar hebben we wel een minuut of tien verloren. Stensky zat al vlak bij ons en hij nam wel de goede afslag, zodat we hem meteen weer kwijt waren. We hebben echt wel hard getrapt om tijd goed te maken en dat is aardig gelukt. We hebben een uur vast gestaan achter een gecrashte SSV, dus het is even afwachten wat de uitslag is. We denken dat de schade is te overzien, met een minuut of tien verlies ten opzichte van Stensky. We moeten er nog wel tegenaan de komende twee dagen. Maar het was geen slechte dag, de auto loopt erg goed en de snelheid zit erin.''

Ook bij het team van Brinky Rallysport liep het niet helemaal zoals gewenst. Vooral in de eerste special, met een lengte van 112 kilometer verloor het team kostbare tijd door een krom gereden velg, en wat navigatiefoutjes. De tweede special van 74 kilometer verliep beter.

‘’Het was een moeizaam dagje vandaag. In de eerste proef ging het een aantal keren mis met de navigatie, liep het minder goed dan verwacht. We zijn echt tijd kwijtgeraakt met zoeken. En we reden een velg krom toen we in het stof van een SSV iets te wijd een bocht namen en een steen of een stronk raakten. De velg was krom. We hebben deze zelf kunnen repareren, maar dat kost zo weer een paar minuten.’’

‘’De tweede proef ging wat beter. Daar konden we weer redelijk ons eigen tempo rijden. We hebben anderhalf uur vastgestaan achter een gecrashte SSV. Er stond een vrachtwagen vooraan zodat we met twintig auto’s stonden te wachten. Toen het opgelost was, konden we met z’n allen in een rijtje naar de finish rijden. Het ging wel wat beter, maar we konden niet rijden zoals we hadden gewild.

Dit hoort er ook weer bij. We hebben voor het eerst samen een wiel vervangen, dan leer je ook weer andere dingen en hoe je dat samen moet oplossen. Dat ging verrassend goed en daar zijn we dan wel weer blij mee. We nemen dat weer mee naar morgen en hopelijk gaat het dan weer beter.’’

Bij de truks eindigde het Durst Warriors team van William van Groningen, Eric Hendrik Metz en Pieter Alexander Koot op een zevende plaats op iets meer dan een uur achter de winnaar. In het algemeen klassement staan zij op 20 minuten achter de nummer zes.