Breslau Rally 2019: Herman Jasper gaat voor het podium

b_600_0_16777215_00_images_07-BRESLAU_2019_vooraf_DORRT_Balkan18_Leg5_156_.jpg

De meeste teams in de Breslau Rallye reizen vandaag af richtung het eerste bivak in Gwda Wielka, in het noord-westen van Polen. Zaterdag en zondag vinden daar de technische keuringen plaats. Het DORRT (Dutch Off Road Rally Team) met Herman Jasper en Evert Blaauw is er bij en gaat voor een podiumplaats.

Het team heeft weer een hoop werk verzet om de Nemesis in topconditie aan de start te krijgen. Herman Jasper denkt zelf dat de auto er nog nooit zo goed bij heeft gestaan. ''Achteraf was het toch meer werk dan we dachten. Na een laatste proefrondje om alles te controleren, bleek een krukaskeerring lek te zijn. Wel een beetje onze eigen schuld, omdat we er in Duitsland al achter kwamen dat er teveel olie in het blok zat.''

Herman Jasper is duidelijk over de ambities in de 2019 editie van de Breslau Rallye: ''Een plek bij de eerste drie. Als dat niet lukt ben ik sowieso niet tevreden. De concurrentie is er, dat vind ik ook leuk. Het is een rally van vijf dagen, dus we moeten eerst in ons ritme komen. Als dat goed gaat, gaan we automatisch harder rijden. Los van de Nederlanders: Frank Stensky is een concurrent en die Fransen rijden altijd sterk. Het zijn niet de allersnelsten, maar wel heel constant. Ik heb de hoop dat we een beetje voorin kunnen starten bij de eerste special, normaal gesproken houdt organisator Kovatchev daar wel rekening mee.'' (de startlijst wordt zondagavond bekend gemaakt) 

b_521_347_16777215_00_images_07-BRESLAU_2019_vooraf_DORRT_Balkan18_Leg3__619.jpg
Jasper / Blaauw in actie in Bulgarije afgelopen september. 

''Onze auto was al aardig betrouwbaar, maar de laatste twee races heb ik punten laten liggen omdat we problemen hadden met de aandrijfassen. We hebben nieuwe laten maken, die een stuk sterker zijn. Om het passend te krijgen moesten er ook weer diverse aanpassingen gedaan worden, maar die assen gaan niet meer stuk. De auto staat er beter voor dan ooit naar mijn idee. De eerste dagen zijn goed te doen, met redelijk lange halen, de laatste dagen zijn qua navigatie erg lastig. Daar worden de verschillen gemaakt. We moeten zorgen dat we wat marge hebben voor we die laatste dagen ingaan. Dat is het plan'' vertelt Jasper.

b_600_0_16777215_00_images_07-BRESLAU_2019_vooraf_DORRT_BajaBorger_dag1_0534.jpg