Daklapack Rallysport met nieuwe auto en nieuwe navigator naar Breslau rally

b_600_0_16777215_00_images_07-BRESLAU_2019_vooraf_Dacklapack_Nissan.jpg

Twaalf Nederlandse auto's staan er aan de start van de Breslau Rally, die zich komend weekend verzamelen in Polen. Onder hen ook Daklapack Rallysport, met Dave Klaassen achter het stuur van een nieuwe Nissan Navarra, èn een nieuwe navigator naast zich. 

Randel Hofstede zou eigenlijk navigeren, maar toen deze moest afzeggen, stond Dave Klaassen voor een dilemma. Een oproep op Facebook leverde al snel een oplossing. Ervaren rallyrijder op de motor Marcel van Wort zal zijn debuut maken bij de auto's als navigator naast Dave Klaassen. 

Dave Klaassen: ''Het plan is dat Mirjam Pol met ons meegaat naar de Breslau Rally, om met de motor mee te doen. Toen Randel moest afzeggen, heb ik Mirjam gevraagd of zij eventueel wilde navigeren. Zij gaf er echter de voorkeur aan twee wielen, dus dat was geen optie. Toen heb ik nog wat andere mensen benaderd, die best graag wilden, maar de tijd niet vrij konden maken. De tijd naar de Breslau werd kort en vervolgens hebben we een oproep geplaatst op facebook. Toen reageerde Marcel van Wort, en was de link snel gelegd.''

b_857_571_16777215_00_images_07-BRESLAU_2019_vooraf_LR2014_19_04_0358.jpg
Marcel van Wort in actie tijdens de Morocco Desert Challenge van 2014

''Marcel heeft veel ervaring op de motor, maar navigeren in de auto is nieuw voor hem. We gaan met een nieuwe auto, een Nissan Navarra. Ik zal niet zeggen dat we alleen naar Polen gaan om te testen, want dat is niet zo. Maar met deze compleet nieuwe combinatie hebben we niet de verwachting dat we op het podium gaan finishen'' aldus Dave Klaassen. 

De Nissan is door Bas van Driel en de monteurs van Daklapack Rallysport klaar gemaakt, maar tijd om goed te testen is er niet geweest. Het is de tweede keer dat het team aan de Breslau meedoet. Vorig jaar de korte versie van drie dagen. ''We hebben de weersverwachtingen in de gaten gehouden en het lijkt erop dat het droog gaat zijn. Een buitje tegen het stof zou wel fijn zijn, want als het heel stoffig is ben je erg afhankelijk van je startpositie. Maar ik hoop dat we geen hele diepe waterdoorwadingen gaan krijgen. Volgens de organisatie zou het goed begaanbaar moeten zijn.''

b_600_0_16777215_00_images_07-BRESLAU_2018_Leg2_Breslau18_2_0539.JPG