Breslau Rallye vuurdoop voor Brinky Rallysport

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_24H_FurstenForest_2019_foto_Furstenau19_24_02_0566.jpg

Een jaar geleden stonden Rik van den Brink en Jan Peter Hartog beiden met een quad aan de start van de Breslau Rallye. Een jaar later staan ze daar opnieuw. Nu samen in een snelle Toyota van 4x4 Centrum Ermelo voor hun eerste echte vuurdoop.

Vorig jaar reden Rik en Jan Peter (vader en zoon) beiden op een quad al de Breslau Rally. Dat was hun eerste rallyervaring. Jan Peter: ''We reden al langer quad, puur voor de fun. maar we zochten meer uitdaging. Toen we hoorden van de Breslau Rally besloten we dat eens te proberen. Dan merk je ook dat het tempo wat lager is doordat je rijdt en navigeert tegelijk en kwamen we er al snel achter dat een quad niet ideaal is, als je ook voor de competitie mee wilt doen. Nadat Dave Klaassen ons had opgegeven voor de Baja Borger in november, hebben we een SSV gehuurd. De combinatie van rijden, navigeren en de strijd met andere deelnemers vonden we erg leuk.''

Uiteindelijk besloot het team voor een auto te kiezen, en niet voor een SSV. ''De SSV staat dichter bij de ervaring met de quad, maar als het slecht weer is met regen en kou, of het is heel erg nat, dat ligt ons gewoon minder. We hebben er bewust voor gekozen dat we dat niet willen. Plus dat de competitie op dit moment bij de auto's vooralsnog serieuzer is dan bij de SSV's. We hoorden van Ronald (4x4 Centrum Ermelo) dat er een nieuwe auto beschikbaar was, en zo kwamen we uit bij de ORD 150.''

Het team deed dit voorjaar vervolgens ervaring op in de Fursten Forest, IJmuiden, Fankrijk en de ELE. Maar de Breslau Rallye is de echte vuurdoop, met lange specials en lastige navigatie. ''Dit wordt onze eerste echte lange rally, met veel wisselingen in het terrein, hoge snelheden en een sterke competitie. We zijn deze dagen nog wat aan het oefenen met sleutelen, zodat we snel een band kunnen wisselen of een draagarm kunnen vervangen. Ook het rijden op koers hebben we geoefend, het is toch lastiger dan het lijkt zijn we achter gekomen. De samenwerking met Rik is verrassend goed, de eerste ervaringen in de Baja Borger gingen vrij soepel. In het begin reed Rik harder dan ik kon navigeren, maar al snel vonden we elkaar en konden we een goed tempo opbouwen. In Polen is de navigatie intensief en zal het ook weer even aftasten zijn om samen het juiste ritme te vinden. Natuurlijk is het doel om vooral ervaring op te doen en goed te rijden, maar eenmaal onderweg willen we ook graag goed presteren. Een plek in de top tien zou voor ons mooi zijn'' aldus Jan Peter Hartog. 

Vanaf zondag a.s. zullen we dagelijks berichten over Brinky Rallysport vanuit de Breslau Rally in Polen, met een dagelijks foto- en videoverslag! 

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_NKORR_2019_IJmuiden_1DTB9574.jpg