Breslau Polen 2019: een race van weekend tot weekend

b_600_0_16777215_00_images_07-BRESLAU_2018_Leg2_Breslau18_2_1113.JPG

Volgens het principe van "less is more" zal Rallye Breslau Poland 2019 een 5-daags evenement zijn. Je komt aan in het weekend, racet de hele week, en vertrekt weer in het volgende weekend. Al het goede tesamen in een sterk geconcentreerd concept.

Administratieve controles en technische controle worden uitgevoerd op zaterdag en zondag, de rallydagen zijn van maandag tot vrijdag en de prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagavond.

"Met dit nieuwe rallyconcept in Polen willen wij waardevolle tijd besparen voor de deelnemers, maar ze toch een uitdagend evenement bieden op de veelzijdige routes zonder delen van de route te herhalen." vertelt rally-organisator Alexander Kovatchev. "Op deze manier missen mensen slechts 5 werkdagen, komen ze het weekend erna thuis en gaan ze ontspannen naar hun werk op maandag. Het probleem met de rijbeperkingen voor vrachtwagens op zondag is ook op deze manier opgelost."

De statistieken laten zien dat categorieën ook een update nodig hebben om de ontwikkeling van de sport te volgen. Om op de essentiële waarden te focussen heeft Rallye Breslau Polen de volgende klassen:

  • Breslau Cross Country - Motoren, Quads, SSV, Auto's en Trucks
  • Breslau Extreme - Auto's en Trucks

Samen met de klassieke rally en de positieve ervaring van Balkan Offroad 2018 zal de nieuw geïntroduceerde Discovery-categorie beschikbaar zijn voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur in niet-gemodificeerde voertuigen (ATV, SSV, Auto).

"We zijn blij om opnieuw aan te bieden waar de rally voor staat: avontuur, plezier, actie, vakantiegevoel en dit alles traditioneel van eind juni tot begin juli. Maar simpelweg compacter voor een betere prijs", voegde Kovatchev eraan toe.

In de laatste week van november heeft de organisatie de laatste vergadering met de Poolse autoriteiten om de exacte data van Rallye Breslau Polen 2019 te bevestigen.