Pastori na drie dagen Rally Albania aan de leiding

b_600_0_16777215_00_images_15-RALLYALBANIA_2017_albania_2017_1.jpg

Na twee etappes in de Rally Albania 2017 heeft Christian Pastori de leiding in de wedstrijd. De Italiaan schreef na de proloog ook de twee volgende etappes op zijn naam.

Pastori pakte in de proloog op 46 minuten een driekwart minuut voorsprong en deed daar nog eens twee bij tijdens de eerste serieuze etappe. In het klassement heeft Pastori daardoor een aardige voorsprong opgebouwd.

Ugo Filosa, die tot dinsdagochtend de tweede plaats in handen had, verloor in de etappe van dinsdag wat meer tijd en viel in het klassement terug. Dit was onder meer te wijten aan de modderige condities waarin de Africa Twin 1000 het zwaar had. Met een vijfde plaats overleefde hij opnieuw een dag.

De tweede etappe was het eerste deel van de marathonetappe waarin deelnemers het moeten redden zonder assistentie. De aanwezige Nederlanders reden in die etappe een rustiger tempo dan de koplopers. Bas Rek werd de beste op een zestiende plaats, Ron Bruin werd 26e. Marcel Piek zat er in de eerste etappe goed bij, hij eindigde dinsdag op 27 minuten van leider Pastori.

Henry Gast, Harry Korte en Freddy Visser wisten zich allemaal zo rond de vijftigste plaats te manifesteren.

Check hier de uitslag van de tweede etappe