Pastori en Sina winnen Rally Albania 2017

Lees meer...

Op de laatste dag behouden de winnaars in het algemeen klassement hun positie. Zowel bij de motoren als bij de auto’s winnen de leiders. Rond vier uur Nederlandse tijd kwamen de eerste motoren over de finish.

Zodra er meer bekend is van o.a. uitslagen, hier meer

Amedeo Belli pakt de etappe, Pastori blijft aan de leiding

Lees meer...

Na de vijfde en langste etappe van de rally kwam Amedeo Belli als snelste over de finish. Iets meer dan twee minuten achter Belli volgde Kaluzny, en nog eens twee minuten daar achter Rota.

Bij de auto’ spakt Piedboeuf de etappe met groot verschil. Hij finisht bijna een kwartier voor de nummer twee, Nurka, en 24 minuten voor Kasa. In het algemeen klassement is het spannender. Sina leid nog steeds het klassement met 3 minuten voorsprong op Piedboeuf en nog eens 3 minuten op Shkreta.

De Nederlandse equipe van Melessen en Hoitink reed lek. Maar dat was geen probleem met de reservebanden achter op de Hilux. Zij zijn ondanks het banden probleem van vandaag de snelste vandaag Nederlanders in het algemeen klassement. De snelste vandaag waren echter de equipe van Hoogsteyns / De Burlin.

Zaterdag de laatste etappe, welke een korte van 100 kilometer zal worden om de rally af te sluiten.

Vasilis Boudros wint vierde etappe Rally Albania 2017

Lees meer...

Na een gisteren te hebben moeten toegeven op Sebastian Kaluzny pakt Vasilis Boudros de winst in de vierde etappe. Kaluzny werd op 2,5 minuut derde achter Christian Pastori. Bij de auto’s pakt Hoogsteyns de etappewinst met 2,5 minuut voorsprong op Sina. Daarachter is het close, Piedboeuf, Ubachs, Shkreta en Lloti finishten binnen 2:44 minuten van elkaar.

Marcel Piek was opnieuw de snelste nederlander op een 17e plaats, 19 minuten achter de winnaar van de dag.

De vierde etappe was een korte lus van 110km die bestond uit twee specials.

In het algemeen klassement heeft Christian Pastori maar 1:18 minuten toegeven op de winnaar van vandaag, Vasilis Boudros. Maar staat met 23 minuten nog steeds ruim aan de leiding bij de motoren. Vier rijders strijden voor de derde plaats in het klassement. Ugo Filosa, Sebastian Kaluzny, Richard Kaye en Amedeo Belli rijden op minder dan 15 minuten van elkaar. Het klassement bij de auto’s ligt iets ruimer uit elkaar. Sina staat met 10 minuten verschil als leider in het klassement, gevolgd door Shkreta. De nummer drie, Piedboeuf, staat op meer dan een half uur achterstand.

Vrijdag krijgen de deelnemers de langste etappe van de rally voorgeschoteld. 520 kilometer van Saranda naar Tirana. Niet alleen het navigeren zal een uitdaging worden, ook de grote hoeveelheid aan liaison en specials zullen zorgen voor een lastige etappe.

Rally Albania 2017

Lees meer...

De 2017 editie van de Rally van Albanië wordt in de eerste week van juni verreden. Organisator Edvin Kasimati heeft weer een volledig nieuwe route uitgewerkt, die de deelnemers door alle hoeken van Albanië zal leiden. 

Lees meer