Rally Albania 2016 Dag 6

b_600_0_16777215_00_images_15-RALLYALBANIA_2016_17_06_stage6__ALX3175.JPG

De langste dag van de Rally Albania met 475 kilometer, bevatte uiteindelijk maar 1 special met een lengte van 39 kilometer. Door een fout in het roadbook werd de eerste special van de dag geannuleerd.

Winnaar van de dag was Thorsten Kayser(DE), die weer iets inliep op z'n grootste concurrent Romano Caviglia. (IT) Jonathan Velema en Joris van Dyck (BE) deden met een respectievelijk 7e en 8e tijd goede zaken voor het klassement. 

Jonathan Velema: ''Vandaag was 'de' dag van de week. Hier zouden de verschillen gemaakt worden. Maar het ging al snel mis in de 1e special. Door een fout in het roadbook gingen de mannen vooraan aan het zoeken. Er was veel consternatie. Al snel waren een man of 60 in de eerste 5 kilometer op zoek naar het juiste pad. De mannen vooraan probeerden zelf de weg te vinden, wilden niet dat anderen achter hen aan gingen, maar wilden ook de anderen weer niet te veel uit het oog verliezen. Caviglia en Kayser namen het initiatief om te stoppen, want het werd gewoon gevaarlijk. Dat was de beste oplossing. We zijn naar het assistentiepunt geleid, en van daaruit was het nog 20 kilometer naar de 2e special, met een lengte van 39 kilometer. Uiteindelijk hebben we op deze hele lange dag dus maar weinig special gereden. Ik ben hier al veel vaker geweest, dus ik vond dat erg jammer, maar Joris (van Dyck) en Mathieu (Delmotte) zijn hier voor het eerst en waren toch heel enthousiast over de dag, met de vele mooie landschappen.''

De deelnemers zijn weer terug in Tirana en maken zich op voor de laatste special van 23 kilometer op zaterdag. 

Uitslag dag 6 motoren

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1