Price wereldkampioen na winst in Rallye du Maroc

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2018_Leg6_RDM18_Leg6_0440.JPG

KTM-rijder Toby Price wint het algemeen klassement van Rallye du Maroc. Na een constante rally, twee dag overwinningen en de winst in de proloog wint de Australiër het algemeen klassement.

Price verwachtte de winst in het wereldkampioenschap niet bij de start van het seizoen in Abu Dhabi. Het resultaat in de eerste ronde viel tegen en de concurrentie was sterk en consistent. “Als je had gezegd dat ik het WK zou winnen had ik gelachen en gedacht dat je een grap zou maken” zegt hij lachend aan de finish. Het wereldkampioenschap was geheel open bij de start van Rallye du Maroc met 8 punten verschil in de top. Met een punt per dag overwinning en 25 punten voor het algemeen klassement maakt Price het verschil en pakt hij de wereldtitel. “We gaan deze kracht doorzetten in de Dakar”

Team genoot Matthias Walkner heeft ook een zeer goede week achter de rug. De Oostenrijker hoopte op het podium te blijven en dat is gelukt. Walkner wordt tweede in Rallye du Maroc. Het eerste deel van de etappe van vandaag was iets te snel naar zijn mening en kon daardoor niet zo pushen zoals hij had gewild. Het tweede deel was heel snel en hij heeft zich goed vermaakt.

Honda-rijder Ricky Brabec sluit Rallye du Maroc af als derde in het algemeen klassement. Brabec had gehoopt de snelheid van vandaag al eerder in de rally te vinden maar de was niet het geval. Hij wint vandaag de etappe en stelt daarmee de derde plek in het klassement veilig. Toch kijkt hij er ook er naar uit om naar huis te gaan na lang in Marokko te zijn geweest. De rally was geweldig, het terrein voelde comfortabel en hij kijkt uit naar de volgende keer terug in Afrika.

De indruk van rally door alle deelnemers na de overname door ODC is zeer positief. Vele complimenten komen toe aan de organisatie na een goed georganiseerde rally.

Uitslag etappe 5

1. Ricky Brabec
2. Toby Price +00:00:06
3. Matthias Walkner +00:00:11

21. Paul Spierings +00:43:44
22. Sjors van Heertum +00:50:31
23. Mark Tielemans +00:01:02:07
**. Ronald ter Beek *nog niet binnen*