ODC neemt organisatie OiLibya Rally van Marokko over

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2018_vooraf_bekendmaking_overname_12_01_leg9_369.jpg

Het Franse bedrijf ODC heeft de overname van de OiLibya Rally van Marokko voltooid. Het evenement dat in handen was van NPO Events zal in het vervolg georganiseerd worden door onder andere David Castera.

De Rally van Marokko werd in de afgelopen jaren de traditionele laatste vuurproef voor het begin van de Dakar Rally en vormde eveneens de finale van de FIA en FIM Cross Country World Cup voor auto’s, motoren en quads. NPO, dat het evenement tien jaar geleden in handen kreeg na het aangaan van een samenwerking met AIO Shamrock, heeft de rechten nu verkocht aan ODC.

NPO-eigenaren Emma en Stéphane Clair lieten in een geschreven verklaring weten: “We hebben tien jaar het geluk gehad om deze rally te organiseren en te ontwikkelen. Dat hebben we met enorm veel passie gedaan en zijn blij dat we het heilige vuur in de evenement door kunnen geven aan David Castera en Jordi Ballbé. Met hun ervaring in het ondernemerschap en rally-raid zullen zij de Rally van Marokko naar een nog hoger plan kunnen tillen. We wensen ze daarbij veel succes.”

Castera reed de Dakar Rally acht keer op de motor en werd vervolgens sportief directeur. De laatste drie jaren acteerde de Fransman als navigator voor Cyril Despres aan boord van de Peugeot. Castera voegde toe: “Ik ben erg trots op de overname. De Rally van Marokko is een wedstrijd gebaseerd op de menselijke waarden waar NPO in de loop der jaren aan gewerkt heeft. Het is een ‘must do’-evenement op de kalender. We willen deze richting vasthouden en nog verder gaan met de ontwikkeling.”

Hoe de wedstrijd van 2018 er precies uit zal zien, is nog niet bekend. In de verklaring werd een hint gegeven dat iedere categorie een eigen parcours zal krijgen.