Price en Al-Attiyah winnen Rallye du Maroc 2018

Lees meer...

De laatste etappe van Rallye du Maroc bleek zeker geen ereronde te zijn. De dagoverwinningen gaan naar Ricky Brabec (Honda) en Carlos Sainz (MINI) maar de overwinningen in het algemeen klassement gaan naar Toby Price (KTM) en Nasser Al Attiya (Toyota).

Lees meer

Al Attiya wint Rallye du Maroc, Przygonski wereldkampioen

Lees meer...

Nasser Al Attiya wint voor de vijfde keer op rij Rallye du Maroc en is daarmee de favoriet voor de Dakar Rally in Januari. "Het is ongelofelijk dat we onze vijfde achtereenvolgende Rallye du Maroc hebben kunnen winnen. Ik ben zo blij met onze prestaties hier en onze nieuwe auto is de hele week erg sterk geweest. "verteld Nasser Al-Attiyah. De dag overwinning gaat naar Carlos Sainz in de nieuwe MINI buggy.

Lees meer

Etappe van vandaag: Etappe 5 Rallye du Maroc

Lees meer...

Vandaag leggen de deelnemers de laatste kilometers van Rallye du Maroc 2018 af. Zowel de motoren als de auto’s beginnen in de vroegte met een lange verbinding van 259 kilometer terug naar Fez om vervolgens nog twee specials te rijden. De specials zijn de laatste dag gelijk voor beide categorieën met 198 kilometer voordat de deelnemers voor het laatst over de finish komen.

Lees meer

Despres wint, veel schade voor de concurrentie

Lees meer...

Toby Price wint het tweede deel van de marathon etappe, en daarmee de voorlaatste etappe van de Rallye du Maroc. Bij de auto’s bleek de vierde etappe een ware slijtageslag te zijn. Zowel Ten Brinke als Van Loon stonden kapot, Cyril Despres was de snelste in de MINI.

Lees meer

Etappe van vandaag: Etappe 4 Rallye du Maroc

Lees meer...

De vierde etappe van de Rallye du Maroc start vanaf het bivak in de duinen van Merzouga en eindigt in het bivak in El Chergui ten noorden van Erfoud. De etappe voor de motoren gaat over 294 kilometer aan special en slechts 23 kilometer verbinding. De auto’s leggen eerst 7 kilometer aan verbinding af en rijden daarna 342 kilometer special. De eerste rijder vertrekt vandaag om 08:00 lokale tijd (09:00 NL tijd).

Lees meer

KTM Factory Racing zet reeks overwinningen door

Lees meer...

KTM Factory Racing zet de reeks aan overwinningen door want Sam Sunderland wint vandaag de etappe voor teamgenoot Matthias Walkner. Bij de auto’s wint de Poolse Jakub Przygonski met drie minuten voorsprong op de winnaar van gisteren, Nasser Al Attiya.

Lees meer

Etappe van vandaag: Etappe 3 Rallye du Maroc

Lees meer...

De etappe van vandaag start en finisht opnieuw in Erfoud en zal het eerste deel van de marathon etappe zijn. De motoren leggen s’ morgens slechts 5 kilometer aan verbinding af om vervolgens 275 kilometer aan special te overbruggen naar het Marathon bivak. De auto’s leggen zondag ochtend dezelfde 5 kilometer aan verbinding af en rijden 289 kilometer voor zij de auto in het Parc fermé moeten achterlaten.

Lees meer

Zware tweede etappe breekt materiaal op

Lees meer...

De tweede etappe van de Rallye du Maroc is bij de auto’s gewonnen door Nasser Al-Attiyah. Bij de motoren won opnieuw een KTM-rijder, dit keer was Matthias Walkner de snelste na 281 kilometer door het ruige terrein van Marokko.

Lees meer

Etappe van vandaag: Etappe 2 Rallye du Maroc

Lees meer...

De tweede etappe van de Rallye du Maroc start en finisht vandaag in Erfoud. Beide categorieën starten met een 36 kilometer lange verbinding waarna de routes zullen splitsen. De motoren rijden een special van 281 kilometer en de auto’s leggen 329 kilometer af tot zij bij de finish zijn.

Lees meer