OiLibya Rally eert winnaars uit verleden

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2016_04_10_RDM16_3_0166.JPG

Ter ere van de tiende editie van de OiLibya Rally Marokko eert organisatie NPO Events de komende maanden de winnaars uit het verleden. Ook zijn de eerste verkenningen afgerond voor de OiLibya die op het programma staat van 4 tot 10 oktober 2017.

Alle deelnemers die zegevierden in de afgelopen negen edities worden uitgenodigd voor de OiLibya van dit jaar. De rally is de grootste die op Afrikaanse bodem verreden wordt en vormt ook dit jaar de finale van de FIA/FIM World Cup Cross Country. Tot en met 30 april kunnen deelnemers inschrijven tegen een gereduceerd tarief, de organisatie heeft de eerste details met betrekking tot de route bekendgemaakt.

“Elk jaar is het een grote uitdaging voor NPO Events om een nieuwe en ambitieuze rally uit te zetten in Marokko”, schrijft de organisatie in haar nieuwsbrief. “Het team heeft de verkenning voor de komende editie afgerond en hoopt een toegankelijke rally te creëren met technische en veel navigatie op de mooiste tracks in het zuiden van Marokko.”

Zo heeft NPO in totaal een parcours uitgezet van maar liefst 2.600 kilometer lang. Daar worden in totaal acht specials in verwerkt, verdeeld in vijf etappes en een ‘Super Stage’. Verder zegt de organisatie dat het merendeel van de tracks nog niet eerder gebruikt is, en dat de diverse categorieën ook andere tracks zullen gebruiken. Assistentie crews zullen slechts 400 kilometer aan verbinding moeten rijden tijdens de rally.