Nieuwe toevoegingen aan reglementen Rallye du Maroc

5cd94c99ca2e0c446d05aaa6.jpg

De Rallye du Maroc zal komende editie een aantal aanpassingen in het reglement toepassen, aanpassingen die ook van toepassing zullen zijn tijdens de Dakar Rally van 2020.

Gekleurd roadbook

Het roadbook van vorig jaar had al aanpassingen op de wel bekende oude versie, maar is komend doorontwikkeld met meer kleuren. Misschien nog wel belangrijker, dankzij technische middelen is het nu mogelijk om de roadbooks slechts 10 minuten voor aanvang van de special uit te delen. En dat voor 2 tot 3 etappes van de rally.

Super Bike Marathon

De Super Bike Marathon vervangt de Marathon-etappe. Bij aankomst in het bivak kunnen de deelnemers het parc fermé betreden en hebben zij 10 minuten om aan hun motor te werken. Het verwisselen van banden is niet toegestaan, en in het geval van een bandenwissel worden er boetes opgelegd. Daarna wordt het terrein 's nachts afgesloten en is het niet meer mogelijk om verdere aanpassingen te doen.

15 min stop voor auto’s

Ook nieuw dit jaar, een stop van 15 minuten voor auto's. Tijdens etappes 2 en 4, welke beide meer dan 400 kilometer tellen, zullen de auto's in de categorie FIA zich houden aan een stop van 15 minuten. Deze stop vindt plaats op hetzelfde punt als waar de motoren kunnen het tanken. Het sleutelen aan de auto’s is tijdens deze stop dan weer niet toegestaan.

Een op maat gemaakte race voor elke categorie

Voor een ieder wat wils in elke categorie. De categorieën Enduro Cup, SSV en Open leggen tussen de 260 en 320 kilometer per etappe af door de Marokkaanse duinen. Afstanden en moeilijkheden worden afgestemd op elkaar om ongewenste verrassingen te voorkomen. Ook zullen deze categorieën niet het pad kruisen van deelnemers uit de FIA-categorie waardoor elke deelnemers kan genieten van de wedstrijd zonder te veel stof en stress.