Innovatie en variëteit bepalen route Rallye du Maroc voor 2019

5cd94c99ca2e0c446d05aaa6.jpg

De organisatie van de Rallye du Maroc heeft de verkenningen voor de route van dit jaar afgerond. Voor de organisatie is dit het tweede jaar na de overname in 2018 maar David Castera is zeer tevreden met het resultaat voor de editie van 2019.

Ook dit jaar is weer behoorlijk gevarieerd. “We vonden nieuwe routes met zeer open en Mauretanië-achtige routes.” Verteld Castera. Zowel amateurs en professionals zullen met veel plezier deelnemen, het avontuur beleven en de nieuwe tracks ontdekken. “Al deze elementen blijven mijn prioriteiten in de route van de Rallye.”

De af te leggen afstand voor professionele deelnemers is verlengd (FIA- en FIM-categorieën), terwijl de Enduro Cup, SSV en Open categorieën nog steeds een afstand van ongeveer 300 kilometer hebben elke dag.

Eén etappe zal volledig gewijd zijn aan de Enduro Cup, SSV en Open categorieën met een eigen speciale opzet. Een special zonder druk, ontworpen voor de lol en met de start en finish in het bivak.

Elke etappe biedt een breed scala aan terreinen met een eigen karakteristiek: de Midden-Atlas, zand en duinen, open vlaktes, canyons en navigatie. Onze inspanningen om de amateurs te begeleiden zijn belangrijk. Thierry Sabine zei over de Dakar 'Het is een rally gemaakt voor amateurs waarin professionals hun plaats hebben.' Een waarde die we vandaag willen blijven eren.