Bernhard en Tom sluiten slijtageslag af met tweede tijd

Lees meer...

De Rallye du Maroc 2019 ontvouwde zich zoals voorspeld tot een vijfdaags gevecht met de elementen. De Toyota fabrieksrijders Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul toonden in de slotetappe hun kwaliteiten met een imponerende tweede tijd. Een hiaat in het routeboek met technische schade tot gevolg, maakte dat de Nederlands/Belgische equipe in het algemeen klassement geen rol van betekenis konden spelen.

Lees meer

De Villiers en Short winnen 2019-editie Rallye du Maroc

Lees meer...

Giniel de Villiers en Andrew Short hebben de Rallye du Maroc bij de auto's en motoren gewonnen. Na een laatste etappe waarin nog veel gebeurde had Toyota-coureur De Villiers de eerste plaats te pakken, bij de motoren pakte Short zijn eerste grote overwinning. 

Lees meer

Van Loon zeer tevreden met derde tijd op laatste etappe

Lees meer...

Ondanks een lekke band, een bijna-crash en een stukje verkeerd rijden, lukt het Erik van Loon en Sébastien Delaunay waarvoor zij naar Marokko zijn gekomen: zonder risico’s snelle tijden noteren. De Toyota Hilux voelt zeer goed aan, waardoor de potentie van de auto en de equipe benut kan worden. Zij finishen op slechts drie minuten van dag-winnaar Ten Brinke, waarmee zij eerder op de proef op plaats een en twee rijden. Van Loon gaat met een goed gevoel de laatste voorbereidingen in op Dakar 2020 die in januari plaatsvindt in Saudi-Arabië.

Lees meer

Van Loon uit de proef met schade aan de vering

Lees meer...

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren. Zij rijden op gepaste snelheid door tot zij uitkomen bij teamgenoot Al-Attiyah die stil staat met een technisch probleem. Van Loon sleept de leider in het kampioenschap naar de weg en besluit daar dat het beter is om zelf ook over het asfalt naar het bivak te rijden en de schade beperkt te houden.

Lees meer

Alonso en Ten Brinke crashen op bijltjesdag in Rallye du Maroc

Lees meer...

Een greppel die niet in het roadbook opgenomen was heeft maandag voor flink wat schade gezorgd in de Rallye du Maroc. Fernando Alonso en Bernhard ten Brinke hoorden bij de grootste slachtoffers bij de auto's, maar ook bij de motoren gebeurde er genoeg. De wedstrijdleiding besloot uiteindelijk de derde en laatste proef van de dag te annuleren.

Lees meer

Barreda en Al-Attiyah winnen tweede etappe Rallye du Maroc

Lees meer...

Joan Barreda en Nasser Al-Attiyah hebben in hun respectievelijke klassen flink huisgehouden op de tweede dag van de Rallye du Maroc. Honda-rijder Barreda sloot het eerste deel van de marathonetappe als snelste af, Al-Attiyah bouwde zijn voorsprong in het klassement bij de auto's flink uit. 

Lees meer

Bandenmanagement belangrijk in eerste etappe Rallye du Maroc

Lees meer...

Nasser Al-Attiyah en Pablo Quintanilla hebben de eerste etappe van de Rallye du Maroc met een overwinning afgesloten. WK-leider Al-Attiyah bracht zijn Toyota Hilux als snelste aan de finish, ondanks dat hij een groot deel conservatief reed. Bij de tweewielers was het een secondenspel, Pablo Quintanilla bleek de sterkste.

Lees meer

Walkner opent Rallye du Maroc met zege in proloog

Lees meer...

KTM-rijder Matthias Walkner heeft vrijdagmiddag zijn eerste slag geslagen in de proloog waarmee de Rallye du Maroc mee geopend is. De coureur was twee seconden sneller dan Kevin Benavides van Honda. De motoren en quads openden de wedstrijd met een proloog, de auto's komen zaterdag voor het eerst in actie. 

Lees meer

  • 1
  • 2