Hopmans zonder risico’s aan de finish van Merzouga Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2018_Leg_5_MER18_EDO1589_rid.JPG

Herwin Hopmans heeft na een korte maar krachtige laatste proef de finish van de Merzouga Rally bereikt. De rijder nam in de laatste proef geen risico’s en kwam desondanks met een knappe tijd aan de finish. 

“Ik zag dat veel andere rijders in de fout gingen en onderin een duinpan lagen en dat moest mij niet overkomen”, zei Hopmans die logischerwijs geen risico’s nam. “Het was toch wel belangrijk om te finishen in deze hectische proef. We gingen allemaal tegelijk van start en op een enkele keer na dat ik net voor de top van een duin bleef hangen, ging het allemaal goed vandaag.”

Met een veertigste tijd in de laatste proef was Hopmans dan ook zeer tevreden. Hoewel niet geheel belangrijk, eindigde de coureur de week op een keurige dertigste plaats algemeen. “Het was een hele mooie week met prachtige proeven en het is ook wel een voordeel dat het een rally is alleen voor motoren. Je hebt hier geen auto’s en trucks waar je last van kunt hebben”, vervolgde Hopmans. “Verder heb ik veel geleerd op het gebied van navigatie. De Serres Rally is mijn volgende wedstrijd en die is heel lastig qua navigeren en om daar in deze rally meer ervaring mee te doen is heel nuttig.”

Verder sprak Hopmans van een goede sfeer binnen het team: “Het was niet alleen leerzaam, maar ook een gezellige week. De sfeer onder de rijders is heel gemodelijk en dat geldt ook voor het team. Ik moet Bart van der Velden en Leon van Bakel bedanken voor het werk aan mijn motor, Mari en Jos hebben de catering heel goed verzorgd. Verder moet ik al mijn sponoren bedenken die mij gesteund hebben tijdens voor deze rally.”