Hopmans: “Ik had nog wel 100 kilometer extra kunnen hebben”

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2018_Leg_3_hopmans_ss3_1.jpg

Na 233 kilometer stond een stempelpost waar de vierde etappe van de Merzouga Rally finishte, maar als het aan Herwin Hopmans had geleden was de proef nog minstens honderd kilometer langer mogen zijn.

Hopmans werd donderdag 48ste door een zoektocht naar een waypoint die hij uiteindelijk niet meer vond. Verder was het een dag uit het boekje, vertelde hij: “Het ging zo lekker, ik had nog wel honderd kilometer kunnen rijden. Ik wilde eigenlijk na de finish van de proef offroad naar het bivak gaan, in plaats van die honderd kilometer verbinding terug naar het hotel.”

Het tweede deel van de marathonetappe leverde geen enkel probleem op voor Hopmans. “Er zat weer van alles in vandaag. We kregen eerst een stuk met hele snelle paden en daarna fesh fesh. Het was weer een mooie proef die eigenlijk minder zwaar was dan gisteren. Op het eind zat nog een steile helling, met een soort trap van grote platte stenen waar we omhoog moesten rijden. Terwijl ik hoorde dat andere rijders daar veel moeite hadden, ging het bij mij wel goed. In het laatste stuk kregen we nog twintig kilometer duinen en dat ging echt helemaal geweldig. Daar ben ik zo doorheen gevlogen.”

Het is een mooie opmars naar vrijdag als er een relatief korte proef op het programma staat, maar wel volledig uit duinen. “Het wordt een ouderwetse crossproef voor de Vlammers uit Boekel!”, zei Hopmans met enthousiasme die uitkijkt naar de laatste etappe. “Het is een proef van 48 kilometer en we starten in een zogenaamde Le Mans-opstelling. Ik heb er erg veel zin in, dan kan ik eindelijk laten zien wat ik kan. Navigeren zal niet heel belangrijk zijn, maar desalniettemin ben ik echt gemotiveerd om morgen te knallen!”