Hopmans: Eerste deel marathonetappe Merzouga Rally een “marteling”

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2018_Leg_3_hopmans_ss3.jpg

“Goh, dit waren 240 heftige kilometers”, begon Herwin Hopmans zijn verhaal na de derde etappe in de Merzouga Rally. De motorrijder had flink afgezien tijdens het eerste deel van de marathonetappe, maar was blij met een goede afloop.

Hopmans kwam na de derde etappe met een 53e tijd aan in het marathonbivak en dat was woensdag geen sinecure kon Hopmans melden. “Er zaten vandaag bijna geen duinen in, maar wel veel fesh fesh met daar van die onzichtbare stenen tussen”, verklaarde hij na afloop. “Daardoor moet je heel alert zijn en ieder moment opletten dat je niet verrast wordt. M’n polsen en handen hebben er vandaag flink van langs gekregen door het dokkeren over de stenen.” 

Het was tot nu toe met stip de zwaarste etappe van de rally, vertelde Hopmans: “Ze hebben ons echt gemarteld vandaag, maar ondanks dat voel ik me nog redelijk fit. Ik heb ook niet echt gekke dingen meegemaakt, rond 14.00 uur vanmiddag was ik weer binnen.” Door zijn ervaring heeft Hopmans geleerd hoe hij onder moeilijke en warme omstandigheden moet rijden. “Het is vooral een kwestie van rustig blijven en op tijd drinken. Er zijn jongens die je hier voorbij stuiven alsof het een motocross-proef is, maar dat heb ik wel afgeleerd. Ik ben tenslotte de jongste ook niet meer.”

In het marathonbivak heerst een aardige sfeer, vertelde Hopmans. “Het is lekker rustig hier, maar het mooie is wel dat de fabrieksrijders van Honda en KTM hier ook gewoon zitten. Ik heb nog geen idee wat me te wachten staat morgen, dat gaan we vanavond nog horen. Ik weet wel dat het weer een hele lange dag gaat worden met 372 kilometer totaal.”