Hopmans surft met plezier door duinen tweede etappe Merzouga Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2018_Leg_2_hopmans_ss2.jpeg

Een mooie duinenetappe, alle waypoints afgevinkt en rond het middaguur binnen. Genoeg reden voor tevredenheid bij Herwin Hopmans die in tweede etappe van de Merzouga Rally lekker door de duinen aan het surfen was.

Na een 28e positie in de etappe van maandag ging het Hopmans opnieuw voor de wind in de tweede echte etappe van de Merzouga Rally. “Even voor acht uur vanochtend ben ik vertrokken en rond het middaguur klokte ik uit aan de finish”, vertelde Hopmans na afloop. “Het ging weer goed vandaag. We hadden eerst een mooi stuk duinen van ongeveer veertig kilometer en daarna een paar prachtige bergpassages met veel stenen en wat snelle pistes. Aan het eind van de proef zat weer een flink stuk duinen en daar ben ik lekker doorheen gesurft.”

De hoogstaande zon in Marokko is voor veel rijders een vijand in de duinen, maar voor Hopmans leverde dit dankzij een gift geen problemen op. “Ik heb van Gerben Lieverdink een hele mooie Oakley-bril gekregen waardoor ik veel beter contrasten zie in de duinen. Vooral als de zon heel hoog staat is het vaak lastig te zien, maar dankzij deze bril ging het eigenlijk perfect vandaag. Het is vooral kwestie om het gas niet te vroeg dicht te draaien, want dan kom je vast te staan en moet je vanaf beneden weer helemaal opnieuw beginnen.”

“Ik zag gisteravond mensen in de weer in het bivak met het overhevelen van de benzinetank aan de voorkant naar de achterste tank”, vervolgde Hopmans. “Toen ik vroeg waarom ze dat deden vertelden ze over het voordeel in de duinen, het rijdt een stuk makkelijker wanneer de motor aan de voorkant lichter zijn. Ik heb daarna precies hetzelfde gedaan en dat heeft toch ook wel erg geholpen vandaag. Ik reed ook met wat minder brandstof en had nog flink wat over. Het zijn de kleine details waardoor het steeds makkelijker wordt.”

Na een positieve tweede etappe verwacht Hopmans dat de komende twee dagen erg zwaar worden. “We hebben de marathonetappe, dat betekent dat er geen assistentie is na de etappe van morgen en we op een andere plek slapen.” Het worden bovendien de twee langste dagen van de rally, woensdag staat de langste special van de rally op het programma met een selectieve proef van maar liefst 240 kilometer.