Hopmans baalt van gemist waypoint in eerste etappe Merzouga Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2018_Leg_1_MER18_EDO4612_rid.jpg

Herwin Hopmans kende een goede eerste echte etappe van de Merzouga Rally, maar een gemist waypoint zat hem toch dwars. Door een straftijd van vijftien minuten liep Hermans daardoor onnodige averij op in het klassement. 

“Het ging vandaag eigenlijk heel goed”, begon Hopmans zijn verhaal van de dag. “Het tempo zat er lekker in. We kregen eerst dertig kilometer fesh fesh en daarna veel rio’s en stenen. Na zo’n honderd kilometer kwamen we bij het startpunt uit en moesten we nog een tweede ronde rijden die anders was. Ik zat lekker op de motor en heb goed gereden. Maar toch kwam ik erachter dat ik een waypoint gemist had. Het was nummer vijftig op de proef. Daar baal ik van want het levert me een kwartier straftijd op.”

Even voor 14.30 in de middag kwam Hopmans na ruim vijf uur onderweg geweest te zijn van de motor. Het laatste stuk reed hij samen met BAS Dakar-teamgenoot Wesley Pittens, zo verklaarde hij: “Wesley was in een rio onderuitgegaan en had daarbij zijn ICO, een tripmeter, beschadigd. We kwamen hem tegen en hij is de laatste vijftig kilometer met mij en een andere Italiaanse rijder meegereden.”

Ondanks dat het kwik maandag rond het middaguur flink richting de 37 graden liep, had Hopmans er geen last van. “Zolang je blijft rijden heb je genoeg wind. Ik ben aardig blijven rollen en heb er maar weinig last van gehad. Dat wordt morgen wel anders verwacht ik als we meer duinen krijgen.”