Hopmans finisht met goed gevoel in proloog Merzouga Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2018_Leg_1_MER18_EDO4617.jpg

Na negen minuten en vijf seconden zette Herwin Hopmans zondag de klok stil aan het eind van een korte proloog. Het was het korte maar krachtige begin van de 2018-editie van de Merzouga Rally. Na afloop was Hopmans positief over zijn eerste competitieve kilometers: “Ik zat er wel lekker bij.”

De KTM 450 Rally deed het prima in de eerste proef en ook Hopmans zelf oordeelde na afloop dat het niet slecht ging. “De proloog was maar een korte duinenproef”, begon hij zijn verhaal. “De tijd van de proloog werd wel geklokt, maar diende vooral om de startvolgorde voor de proef van maandag te bepalen. Ik ben uiteindelijk 39stegeworden en dat is prima voor de eerste dag.”

Naast de vijf competitieve kilometers kon Hopmans zich nog uitleven op een andere proef die de organisatie uitgezet had. “Eerder op de dag konden we nog een trainingsproef rijden van zo’n 48 kilometer in de buurt van Merzouga. Daar zat nog eens 15 kilometer aan duinen in en daarna nog een heel stuk piste in de buurt van Merzouga. Ook dat ging wel goed vandaag.”

De Merzouga Rally is voor minder ervaren rijders de uitgelezen mogelijkheid om de sport te leren kennen en zo voor te bereiden op grotere wedstrijden. “Frans Verhoeven [meervoudig etappewinnaar in de Dakar Rally] is hier om rijders te begeleiden, hij komt zo nu en dan langs om wat adviezen te geven. Mochten rijders vragen hebben, kunnen ze die aan hem voorleggen.”

Vooralsnog heeft Hopmans weinig vragen, hij heeft vooral zin om maandag aan de start te verschijnen van de eerste echte etappe: “Om 8.00 uur starten de eerste motoren en dan hebben we meteen een serieuze proef op het programma. We gaan meer dan 200 kilometer rijden tegen de klok, er zit geen enkele verbinding in.”