Hopmans goed voorbereid aan het vertrek van Merzouga Rally  

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2018_vooraf_hopmans_vooraf.jpeg

Herwin Hopmans begint zondag goed voorbereid aan de 2018-editie van de Merzouga Rally. De afgelopen twee dagen kon hij volop benutten om het gevoel van het rijden in de duinen te krijgen en alvast in het ritme te komen voor de rally maandag echt van start gaat.

Na een goede voorbereiding in Nederland vertrok Hopmans donderdag naar Marokko waar hij vrijdag en zaterdag nog de nodige meters kon maken op zijn rallymachine. “We hebben vrijdag nog ruim 100 kilometer getraind waarvan ongeveer 80 kilometer duinen”, vertelde hij. “Zaterdag hebben we nog eens 45 kilometer in de duinen gezeten. Het was een goed begin en vooral goed om het gevoel voorafgaand aan de rally weer te krijgen. De duinen lagen er vooral later op de dag erg zacht bij omdat het erg warm was. Toen we zaterdag in de ochtend reden, waren ze toch wel iets harder en beter te rijden.”

In totaal staan er maar 1.100 kilometers op het programma voor Hopmans in de Merzouga Rally, maar simpel zal het niet zijn. “Ik verwacht dat het een hele zware rally wordt. Het zijn relatief weinig kilometers, maar ik denk dat het daarom zo zwaar is. De gemiddelde snelheid ligt veel lager in de duinen en daar krijgen we er heel veel van voor de kiezen.”

Zondag begint de rally echter rustig met de technische keuring. Aan het eind van de middag rijdt Hopmans – die met startnummer 35 van start gaat - nog een korte proloog van 5 kilometer op het programma die bepalend is voor de startvolgorde in de eerste etappe op maandag.