Dakar Rally-winnaars aan de start in Merzouga Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2018_0120_stage14_DKR18_01_20_057.JPG

Toby Price, Sam Sunderland en Mathias Walkner komen over een maand aan de start in de Merzouga Rally. De drie meest recente Dakar-winnaars nemen het daar op tegen de mondiale top. Ook is er belangstelling van een aantal Nederlandse rijders waaronder Paul Spierings en Herwin Hopmans.

Het fabrieksteam van KTM komt met de drie blikvangers uit de recente geschiedenis van de Dakar Rally aan de start. Walkner en Price stonden in januari op het podium aan de finish in Córdoba. Sunderland keert komende week terug in competitie nadat hij door een crash de Dakar moest verlaten in januari. Na de Abu Dhabi Desert Challenge komt de Britse rijder aan de start in de Merzouga Rally.

Het zijn echter de ervaren namen die de dienst uit zullen maken. Team Honda HRC komt met de sterkst mogelijke opstelling aan de start met Paolo Goncalves, Joan Barreda, Kevin Benavides en nieuwbakken fabrieksrijder José Ignacio Cornejo. Yamaha zet Franco Caimi in, hij werd vorig jaar nog derde in de Merzouga Rally. Husqvarna brengt wereldkampioen Cross Country Pablo Quintanilla aan de start.

De Merzouga Rally is inmiddels uitgegroeid tot een springplank voor nieuwe coureurs die dromen van deelname aan de Dakar Rally. Het betekent dat niet alleen elite rijders aan de start komen, 56% van het deelnemersveld start voor het eerst in de Merzouga Rally. Velen onder hen willen in de toekomst de Dakar Rally gaan rijden. Daarbij zijn ook Paul Spierings en Herwin Hopmans namens Nederland.

Tweevoudig Dakar-winnaar Nani Roma komt ook aan de start in de rally, met een voertuig in de Side-by-Side categorie. Roma zal samen met wedstrijdleider Edo Mossi de deelnemers begeleiden in hun nieuwe avontuur. Na iedere etappe kunnen deelnemers workshops volgen om zo beter voorbereid te zijn op het echte werk. 

Hoewel de startlijst voor de Merzouga Rally al indrukwekkend is, zijn de registraties nog tot 25 maart geopend.