Maikel Smits klaar voor start Merzouga Rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2017_Merzouga_Rally_technische_keuring.jpg

Na twee dagen testen en de eerste duinenervaringen heeft Maikel Smits vandaag de technische keuring afgewerkt en is hij klaar voor de start van de Merzouga Rally. Morgen begint de rally met een korte proloog, om de startvolgorde te bepalen voor de eerste special die zondagmiddag om vier uur van start gaat. 

Woensdag vloog Maikel al in om nog een paar dagen te kunnen wennen aan zijn KTM 450 Rally en om wat ervaring op te doen in de duinen, om zo beter voorbereid aan de start te staan.

Maikel: ‘’De eerste ochtend op de KTM was het nog erg onwennig, in de middag ging het al een stuk beter. We zijn direct naar de duinen van het Erg Chebbi gereden en hebben meteen de hoogste duin beklommen met de motor. Een bijzondere ervaring, en prachtig om te doen! Het is een kwestie van lijnen zoeken, en vertrouwd raken met de motor. Hoewel het tegen de 40 graden is, en we vooral in de ochtend gereden hebben, is het goed te doen. Vandaag hebben we de technische keuring doorlopen. Hoewel dat bij iedereen voor wat stress zorgt, heb ik me niet druk gemaakt. Na een laatste verplichte GPS training gaan de motoren in het Parc Fermé. Alles is straks georganiseerd, en dik in orde.’’

b_617_462_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2017_IMG-20170506-WA0026.jpg

Zondagochtend staat er een korte proloog op het programma. De deelnemers kunnen dit korte rondje eerst verkennen vanaf half acht. Om kwart voor tien gaat de eerste rijder van start. De uitslag van de proloog bepaalt de startvolgorde voor de eerste special, die ’s middags om vier uur van start gaat, wanneer de zon al iets aan kracht heeft ingeboet.