Nederlanders present in Merzouga Rally 2017

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Merzouga_2016_Stage1_afriquiamerzougarally_2016_stage1_070.jpg

Aanstaande zondag begint de Merzouga Rally in Marokko. Aan de start staan veel motorrijders, quads en side by sides. Onder hen ook een afvaardiging van zes Nederlanders.

De Merzouga Rally ziet komende week 170 deelnemers aan de start uit 27 verschillende landen. Veel daarvan zijn nieuw en hebben het doel om de sport te leren kennen of zich voor te breiden op de Dakar Rally. De wedstrijd is onderdeel van de Dakar Series en er zijn startbewijzen voor de Dakar te verdienen.

Voor het BAS Dakar Team komen vier Nederlanders aan de start. Martin van den Brink klimt op de motor om zijn navigatieskills op peil te houden. Verder komen Edwin Straver , Luc van de Huigevoort en Maikel Smits uit voor het BAS Dakar Team. Bart Brouwer en Dennis van den Brink komen uit voor het Desert Fox Team.

De Merzouga Rally is ook het startpunt van voorbereiding van de Dakar voor enkele grote namen. Alessandro Botturi, Xavier de Soultrait en Franco Caimi starten namens het fabrieksteam van Yamaha.

Gerard Farres en Juan Carlos Salvatierra starten namens KTM, Juan Pedrero Garcia en Adrien Metge komen aan de start met de Sherco aan de start.

De overzichten vind je hier...