Martin van den Brink sluit Merzouga Rally succesvol af

Lees meer...

Martin van den Brink heeft voor de tweede keer in successie de Merzouga Rally uitgereden. De Harskamper verruilde net als vorig jaar de Renault truck voor een motorfiets. ,,Het was een pittige week. Ik ben blij dat ik de streep heb gehaald. Volgend jaar kom ik zeker terug, maar dan in een Buggy en samen met mijn zoon. Dat is nu zeker. Ik heb genoeg van die stenen en het kamelengras.´´

Lees meer

Merzouga Rally : de finish

Lees meer...

Met een spectaculaire massastart van de motoren en quads ging de laatste special van de Merzouga Rally van start. Een laatste ronde van vijftig kilometer door de duinen. De winst in de laatste special was voor De Soultrait, die ook de overwinning pakte. De eerste grote zege voor de Fransman. 

Lees meer

Merzouga Rally SS5: weer een paar plekjes winst voor Maikel Smits

Lees meer...

Het tweede deel van de marathonetappe, een special van 206 kilometer, was vooral snel en gevaarlijk. En met een paar lastige navigatiemomentjes, waar vooral de snellere rijders in de fout gingen. De dagoverwinning was verrassend voor Spaans amateurrijder Oriol Mena, met slechts een paar seconden voorsprong op Botturi en De Soultrait. 

Lees meer

Merzouga Rally SS3: Probleemloze dag voor Maikel Smits ondanks heftige zandstorm

Lees meer...

De etappe van vandaag bestond uit twee lussen van respectievelijk 112 en 63 kilometer. Na de start wist Gerard Farres het gat naar Xavier de Soultrait dicht te rijden, en reed het duo voor een groot deel samen de etappe. In de laatste kilometers in de duinen wist Gerard Farres een gaatje te slaan en greep de dagzege. De Soultrait blijft de leider in het algemeen klassement, met een voorsprong op Farres van 4.41 minuten.

Lees meer

Merzouga Rally 2017 SS2: Wederom winst voor De Soultrait, Maikel Smits knap 21e

Lees meer...

De winst in de tweede special van de Merzouga Rally was wederom voor Yamaha rijder Xavier de Soultrait, die nerveus was voor de start omdat hij voor het eerst in zijn carrière als eerste mocht vertrekken en het spoor moest uitzetten. De nummer drie van afgelopen Dakar, Gerard Farres (KTM) , finishte als tweede, gevolgd door Yamaha rijder Alessandro Botturi.

Lees meer

Merzouga Rally 2017 Proloog en SS1

Lees meer...

De eerste special van de Merzouga Rally die zondag werd verreden, is gewonnen door de Fransman Xavier De Soultrait, die als Yamaha privérijder de overstap heeft gemaakt naar het Yamaha fabrieksteam. De Soultrait’s teamgenoten Franco Caimi en Alessandro Botturi finishten respectievelijk als tweede en derde. 

Lees meer

Maikel Smits klaar voor start Merzouga Rally

Lees meer...

Na twee dagen testen en de eerste duinenervaringen heeft Maikel Smits vandaag de technische keuring afgewerkt en is hij klaar voor de start van de Merzouga Rally. Morgen begint de rally met een korte proloog, om de startvolgorde te bepalen voor de eerste special die zondagmiddag om vier uur van start gaat. 

Lees meer