Crosscountry deelnemers genieten tijdens ELE-rally

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_ELE_2018_20180602_210925.jpg

Afgelopen weekend konden rally raid liefhebbers hun hart ophalen tijdens de ELE-rally. De ELE-rally, welke voorheen alleen voor de ‘gewone’ straat rally equipes was had tijdens deze 54e editie een nieuwe toevoeging. “Wie dacht dat het ELE-weekend niet completer kon, komt dit jaar bedrogen uit. We doen er gewoon nóg een schepje bovenop!”, lacht ELE-wedstrijdleider Radboud van Hoek. Vijftien deelnemers uit het NK Offroad Racing stonden vrijdag aan de start in Veldhoven.

Rick Aarts finishte als 2e overall achter Joost Hofmans, en won de T1 klasse: “Vooraf wist ik niet zo goed te verwachten, maar achteraf ben ik blij dat ik gegaan ben. Het was erg leuk. We hebben twee dagen de tijd gehad om de routes te verkennen. Het evenement is goed georganiseerd, en met zo’n 15.000 toeschouwers is ook de belangstelling gewoon hartstikke goed. Er zat nog redelijk wat onverhard in, maar de remmen hadden het zwaar te verduren op het asfalt. Ondanks de speciale remblokken en andere remvloeistof die bestand is tegen temperaturen tot 360 graden. We reden allemaal op slicks of wegbanden, dat is een eis. Joost met zijn buggy kan ik onder dit soort omstandigheden nooit bijhouden. Dave (Klaassen red.) maakte een navigatiefout, wat hem kansloos maakte voor een topklassering. In de laatste twee proeven heb ik het iets rustiger aangedaan, omdat het motorblok dit soort omstandigheden niet zo fijn vindt en flink te lijden had. Ik verwacht niet dat ik naar de Baja Breslau ga, want er is nog wel wat werk te doen en de tijd is nog maar kort.’’

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_ELE_2018__RVM8298.jpg

NTA-voorzitter, en deelnemer, Eelco Bekker heeft het flink naar zijn zin gehad. “Onze auto’s zijn natuurlijk niet gemaakt om op asfalt te rijden, en dat breng soms flink kapriolen met zich mee.” Net als bij Rick Aarts heeft ook de auto van Bekker het zwaar te verduren gehad. “Onze auto’s zijn toch een 1000 kilo zwaarder, en dat gewicht moeten we wel tot stilstand krijgen bij een bocht” Naast de remmen hadden ook de banden hadden het zwaar. Bekker reed op dezelfde soort band als waarop hij afgelopen Dakar reed, maar het profiel aan de zijkant en de wangen zijn behoorlijk afgesleten. “De organisatie van de ELE-rally staat als een huis en ik denk dat alle offroad rijders het naar hun zin hebben gehad. We hebben het publiek flink kunnen vermaken”

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_ELE_2018__DSC3536.jpg

De nummer een van de eerste dag, Dave Klaassen en Tessa Rooth, hadden een geweldig eerste dag. En dat ondanks de fout in de eerste proef waar zij een ronde te weinig reden. “We reden verkeerd achter een ander te proef uit terwijl we eigenlijk nog een ronde hadden gemoeten” verteld navigator Tessa Rooth. Aan het einde van de dag stond de equipe van Klaassen 24 seconden voor op Rick Aarts. Op zaterdag ging het helaas mis, bij een Y-splitsing namen zij de verkeerde afslag en kwamen daarbij een deelnemer uit een andere klasse tegen welke zij voor moesten laten. Hierdoor waren zij het ritme kwijt en maakte achter de andere deelnemer nogmaals een navigatiefout waardoor ze te vroeg bij de finish waren. Maar al met al hebben ook zij het naar hun zin gehad, “Voor de rest hebben we echt supersnel gereden” sluit Rooth haar reactie af.

In november staat de laatste wedstrijden van het eb-NK Offroad Racing op de kalender. De Baja Borgen zal plaatsvinden op 3 en 4 november.