Groot deelnemersveld strijd om eerste overwinning NK ORR 2018

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_NKORR_2018_IJmuiden_0324_TB_L3610.jpg

Het eb-Nederlands kampioenschap Offroad Racing start traditiegetrouw met de Garage Rijsenhout Strandrace in IJmuiden. Zo ook dit weekend met een groot deelnemersveld van meer dan 50 auto’s.

Dave Klaassen verscheen samen met Tessa Rooth aan de start in de verbeterde Bowler wildcat. Dit jaar in een nieuwe livery en met een nieuwe motor. Welke meer vermogen zou moeten leveren, maar er valt nog veel meer uit te halen. Verteld Klaassen. “Vandaag ging eigenlijk best goed, we hebben wel wat kleine problemen gehad maar dat gaan we vanavond veranderen.” Rick Aarts was nog even een maatje te groot voor het team van DaklaPack Rally Sport. “Rick heeft een groot hart en kan verschrikkelijk goed sturen. Strategisch proberen we hem uit te rijden en we gaan voor de top drie”.
De Bowler van DaklaPack Rally Sport kwam met veel stijl en ongebruikelijke lijnen door de bochten. Strategisch omdat ze toch minder bodemvrijheid hebben door de lift verteld Klaassen. “We zijn een beetje bang om vast te komen staan, dat stonden we bijna in de derde klassementsproef omdat we moesten wijken voor een buggy. Maar na de startmotor te hebben laten afkoelen konden we wegkomen.”

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_NKORR_2018_IJmuiden_0324_TB_L3646.jpg

Bas van Driel liep na de eerste met een lach door het bivak. “De dag ging wonderbaarlijk goed, de aanpassingen aan de auto hebben gewerkt. Jammer dat we een keer hebben vastgestaan, maar gelukkig hebben we samen met de jongens van Van Ham elkaar eruit geholpen. Echte teamspirit.” Twee van de drie Bowlers van Bas Autosport staan over drie weken aan de start van de Morocco Desert Challenge, maar dat is voor Bas geen reden om rustig aan te doen. “We proberen gewoon tot het gaatje te gaan. Want als de auto dit niet aan kan dan kan hij dat ook niet in Marokko. We persen hem wel tot de laatste druppel uit.”
Nieuw dit jaar bij het team van Bas Autosport is de opvallende rode kleur van Motul. “Motul is hoofdsponsor van Bas Autosport. Samen met Motul werken wij mee aan de research naar oliën. De olie gaat samen met de data uit de auto na iedere race terug naar het laboratorium van Motul om samen een betere auto te maken. En daar zijn wij heel erg blij mee”

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_NKORR_2018_IJmuiden_0324_1DTB5776.jpg

Morgen gaat de Garage Rijsenhout Strandrace IJmuiden verder met de laatste dag. Het beloofd een mooie strijd te worden om de eerste overwinning. Bezoekers kunnen bij strandpaviljoen Noordzee het strand op en hebben daar een perfect uitzicht over de baan.