Rick Aarts wint Hoornstra Baja Borger

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_NKORR_2016_Baja_Borger_06_11_BajaBorger_06_11_0556.JPG

Na gisteren ook de snelste te zijn geweest schreef Rick samen met dochter Nienke Aarts vandaag de Hoornstra Baja Borger op zijn naam. Hierdoor zijn vader en dochter Aarts ook Nederlands Kampioen in de T1 klasse.

Op de laatste dag van het Hoornstra Baja Borger zouden er nog twee klassementsproeven worden verreden. De 60 kilometer lange proeven die op het zelfde terrein te vinden waren zorgde voor genoeg actie. De afwisselende ondergrond in combinatie met korte bochten maakten het een uitdagende proef.

De snelste op de eerste proef was de equipe uit Ermelo met Ronald Schoolderman en Marcel Blankesteijn. Gevolgd door Joost Hofmans in de Yamaha side-by-side en Dave Klaasen in de Bowler Wildcat. De uitslag van de tweede proef was enigszins verrassend, de Belgische Thomas Schwabe was de snelste met zijn Yamaha YXZ 1000R. Herman Jasper met de Bowler Nemesis volgde hem binnen 50 seconden en Toine van Oorschot bracht zijn Polaris RZR900 XP naar een derde tijd. Winnaar van de eerste proef, Ronald Schoolderman, is terug te vinden op plaats zeven.

Marcel Snijders, die komende Dakar bij Tilburgs in de truck stapt, was dit weekend de navigator van Joost Hofmans. Snijders was net als vele andere deelnemers goed te spreken over de rally van dit weekend. Het is dan ook ongekend dat er in Nederland twee dagen lange 300 kilometer offroad kan worden gereden. Zowel deelnemers als toeschouwers kijken uit naar de volgende editie van de Baja Borger over twee jaar.