1000 Dunas 2019: Pedrero aan kop in tweede etappe

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_1000Dunas_2019_10_22_1000Dunas19_10_22_0007.jpg

Joan Pedrero Garcia heeft de tweede etappe van de 1000 Dunas 2019 op zijn naam geschreven voor Paul Spierings. De beide rijders maakten de minste fouten tijdens een behoorlijk slopende tweede etappe.

Na een regenachtige nacht in Marokko begon de tweede etappe met 126 kilometer verbinding waarna er drie specials op de planning stonden. De rijders in de Adventure- en Pro-klasse werkten twee van die proeven af, voor de aanwezige elites stond ook de derde special nog op het programma. De dag was echter dermate lang dat niemand de start van die derde proef haalde.

Paul Spierings verklaarde: "We begonnen met een geweldig mooie eerste special, we moesten heel veel op koers rijden en ik vond het geweldig dat ik al m'n waypoints gevonden had. Ik kwam rond half vier uit de tweede proef en het was vandaag iets te veel van het goede, niemand heeft die derde proef nog kunnen rijden. Ik ben blij dat ik zo goed heb kunnen rijden en ook van de organisatie stonden ze er een beetje van te kijken. Ik was een van de weinigen die alle waypoints had gehaald."

Ook wat betreft de roadbooks heeft de organisatie goed werk geleverd, meent Spierings. "Het is echt heel mooi uitgezet. Ik heb al heel wat rally's gereden in de afgelopen paar jaar, maar ik heb nog nooit een roadbook gehad dat zo goed klopt. Petje af voor de organisatie!"

Uiteindelijk eindigde de Nederlander op de tweede plaats, kort achter Joan Pedrero. Spierings staat nog altijd laatste in het Elite-klassement als gevolg van de technische problemen op de eerste dag van de wedstrijd.

In de Pro-klasse staat Luis Linares na twee dagen aan de leiding met 18 gemiste waypoints, Joaquin Gilabert topt de Adventure-klasse. Hij heeft tot nu toe geen waypoints gemist.

Woensdag staat er andermaal een lange dag op het programma met een totaal aan 450 kilometer special stage. Deelnemers rijden dan veel op koers door het Erg Chebbi, het duinengebied bij Merzouga.