Indrukwekkende deelnemerslijst voor de Saoedi-Arabische Rally Qassim 2019

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Yazeed_Al-Rajhi_in_action_in_Morocco_last_week..jpg

Een indrukwekkende deelnemerslijst van 63 auto's, één vrachtwagen, 18 motoren en acht quads is van start in de Rally Qassim 2019, de tweede ronde van het nieuwe Saudi Toyota Desert Rally Championship.

Er is concurrentie door het hele veld in het hele autoveld en de T1-, T2- en T3-categorieën, waarbij Saoedi-Arabisch toonaangevende langlaufer Yazeed Al-Rajhi de inschrijving overtreft na de vijfde plaats in het algemeen klassement van de Rally du Maroc.

Landgenoot Yasir Seaidan neemt deel in zijn MINI All4 Racing en zullen de twee toonaangevende Saoedische coureurs het tegen elkaar opnemen in hun thuiswedstrijd. Sheikh Khalid Al-Qassimi van Abu Dhabi Racing staat ook klaar om de algehele eer te betwisten in een Peugeot 3008 DXR. Er is een sterke Saoedische invloed in de top 10, zoals Essa Al-Dossari, Ahmed Al-Shegawi en Mutair Al-Shammeri. Maar er is ook een internationale draai aan de inschrijvingen met verschillende coureurs die erop gebrand zijn om te testen voor de Dakar Rally. De Tsjechische coureur Miroslav Zapletal starrt met zijn Ford F-150 Evo, de Egyptische vrouw Yara Shalaby in een Nissan, de Koeweitse Mohammed Al-Dhafiri en Emirati Abdullah Al-Heraiz.

Saleh Al-Saif staat bovenaan een sterke line-up in de T3-categorie aan het stuur van zijn Can-Am Maverick X3 en staat tegenover 12 Saoedische rivalen - drie in Yamahas, één Polaris en acht in Can-Ams.

Ibrahim Al-Muhanna won in 2014 de Ha’il International Rally met Emirati-navigator Ali Hassan Obaid en staat aan de start met de enigste T4 Mercedes-vrachtwagen.

Deze rally is perfect voor de Emirati-racer Mohammed Al-Balooshi om te gebruiken als een gelegenheid om de KTM 450-rally te testen na de recente Jordan Baja-overwinning is. Hij staat bovenaan een 18-koppig motorveld met andere rijders uit het gastland, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Philip Wilson vertegenwoordigt Nieuw-Zeeland, Anthony King is de enige Britse deelnemer, Emirati Abdullah bin Dakhan tegen een veld met 14 Saoedische rijders.

Meervoudig Ha’il International Rally-winnaar Abdulmajeed Al-Khulaifi staat bovenaan de quad-categorie op zijn Yamaha. De Saoedi heeft het viervoudige gedeelte van de koninklijke off-road rally gewonnen voor de laatste zes opeenvolgende seizoenen - drie keer op een Kawasaki en drie keer op een Yamaha - maar krijgt sterkere concurrentie dan ooit in Buraydah. Hij neemt het op tegen de ervaren Sultan Al-Masoud, Abdulsalam Hamam en Yousef Al-Namasi.