Baja Aragon 2019: winst voor Metge en Terranova

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2019_BajaAragon_2019_race2_8717_ps-1.jpg

De beslissing in de Baja Aragon viel bij zowel de auto's als de motoren in de laatste specials. Het bleef een gevecht tot het einde voor de podium plaatsen. Bij de auto's won Terranova de derde special van het weekend, en reed een tweede tijd in de vierde en laatste special. Bij de motoren wist Michael Metge zijn voorsprong na de eerste dag vast te houden en net als vorig jaar de Baja Aragon te winnen.

In de eerste special op zondag had Terranova vijftig seconden voorsprong op Bernhard Ten Brinke, gevolgd door Martin Prokop met zijn Ford. Nani Roma finishte als vierde en klom naar de derde plaats in het algemeen klassement. 
Roma reed de snelste tijd in de lange lus in de middag, gevolgd door Przygonski op 21'' seconden en Martin Prokop op 1'18''. Prokop kreeg een minuut tijdstraf waardoor hij net buiten het podium finishte. 

Het was de eerste zege voor Orlando Terranova in Spanje: ''We bleven kalm, we hebben de auto en de remmen goed gemanaged, met alleen een lekke band was het een foutloze race. We kwamen naar Spanje met een goed resultaat in Italië, en hopen deze reeks in Hongarije door te zetten.''

Nani Roma finishte als tweede, nadat hij na de eerste dag vierde stond. ''Het is niet wat ik wilde maar na alles wat er gebeurd is ben ik hier tevreden mee. Het was niet makkelijk na zeven maanden niet geracet te hebben en te rijden tegen mensen die het hele wereldlampioenschap rijden. We zijn blij met deze Baja die zeer intens was'' legde Roma uit. 

Derde werd Jakub Przygonski, die Prokop nog net van het podium af duwde. Vasilyev liet dure punten liggen voor het wereldkampioenschap met slechts een vijfde plaats. De Rus gaat nog wel aan de leiding met twee punten voorsprong, met nog vier races in Hongarije, Polen, Jordanië en Portugal voor de boeg. 

Bij de motoren won Michael Metge voor de tweede keer op rij de Baja Aragon, met naast zich twee Spanjaarden op het podium: Tosha Schareina en Joan Pedrero. Schareina won de laatste special van 164,7 kilometer met slechts 2 seconden voorsprong op Lorenzo Santolino, gevolgd door Metge op 21 seconden. Metge won de laatste special en liet er daarmee geen twijfel over bestaan wie de terechte winnaar was. 

''Het was een moeilijke Baja waarin ik flink moest aanzetten. Omdat ik zaterdag viel waarbij ik mijn hand blesseerde en been werd het ingewikkeld, maar ik wilde doorgaan om de race te winnen.''

Bij de trucks was de winst net als vorig jaar voor Tsjech Martin Macik. 

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2019_26G5892_RR.jpg