Baja Aragon dag 1: Terranova en Metge aan de leiding

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaSpain_2019_10-TERRANOVA-1.jpg

Op vrijdagmorgen ging de Baja Espana Aragon 2019 van start vanaf het 'Palace of Exhibitions and Congresses of Teruel, waarbij de auto's vertrokken naar de noordelijke lus van 164,7 kilometers en de motoren naar de zuidelijke lus van 86 kilometer. In de middag zou het net andersom zijn. 

De eerste special werd gewonnen door de Argentijn Orlando Terranova, met een voorsprong van 41 seconden op Jakub Przygonski en 1.01 op lokale held Nani Roma. Martin Prokop(CZE) en Bernhard Ten Brinke complementeerden de top vijf. 
,,We gingen er opuit op zoek naar een goede snelheid, maar reden lek op kiliometer vijftig. Ik probeerde kalm te blijven en het ritme te hervinden. Nu is het zaak om zaterdag om alles goed onder controle te houden en intelligent te rijden om zo onze eerste overwinning in de Baja binnen te halen'' aldus Terranova.

Ook in de tweede special domineerde Terranova en liep hij verder uit in het algemeen klassement. Hij wist Ten Brinke 49 seconden voor te blijven Derde was wederom Martin Prokop vijfde Joao Ramos en vijfde Nani Roma op 2'36''. De Catalaan, vijfvoudig winnaar van de Spaanse Baja, verloor tijd door een probleem met de versnellingsbak, maar het team wist de auto voor de tweede dag op zaterdag wel op tijd klaar te krijgen.

Grote verliezer van de dag was de Rus Vladimir Vasilyev, de huidig leider in het wereldmapioenschap, die niet het goede ritme kon vinden met de Overdrive Hilux. 

In de stand na twee dagen gaat Terranova aan de leiding, voor Pryzgonski (3'22'') en Roma (3'37'').

Bij de motoren won Michael Metge de eerste special, 2'40'' voor op Joan Pedrero. De derde tijd was voor zijn landgenoot Lorenzo Santolino. Ook de tweede special werd gewonnen door Metge, wederom gevolgd door Pedrero.

Op zaterdag worden wederom de twee specials van vrijdag verreden. Om half zeven vanmorgen was de start.