Jordan Baja: Ronde 7 Cross-Country Baja's 19 - 21 september

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_BajaJordan_2019_Wadi_Rum.jpg

Op 19 september start in Aqaba, Jordanië, de 7e ronde van het FIA wereldkampioenschap 'Cross-Counrty Baja's'. Het is voor het eerst sinds 2011 dat er in Jordanië weer een officieel FIA evenement georganiseeerd werd, toen er voor de derde keer een WRC ronde werd verreden. Afgelopen september werd deze Baja ook in Jordanië verreden. Dit tweedaagse evenement krijgt nu dus de officiële FIA status. 

Na een ceremoniële start in Aqaba, aan de oevers van de Rode Zee, worden er twee dagen lang verschillende stages verreden in het prachtige gebied rondom Wadi Rum in het zuiden van Jordanië. Dit gebied is ook wel bekend van de Hollywood producties  ' Lawrence of Arabia, Alladin (met Will Smith) en de laatste Star Wars film die later dit jaar uitkomt. 

Voertuig die voedoen aan het FIA T1, T2 en T3 reglement kunnen meedoen. Voertuigen die hier niet aan voldoen kunnen uitkomen in het Jordanese nationale kampioenschap. ''We hebben het geluk dat we enkele van de mooiste woestijngebieden in de wereld tot onze beschikking hebben in Jordanië met het wereldberoemde Wadi Rum'' aldus Zaid Balqez, CEO van de Jordanese Autosportbond. '' Ons organsiatieteam heeft veel ervaring opgedaan met het organiseren van de WRC evenementen, en we kijken er naar uit om deze Baja tot één van de meest populaire in de wereld te maken.''

Na twee rondes (Rusland en de UAE) gaat de Rus Vladimir Vasiliyev met 33 punten aan de leiding. Drie punten voor op de huidige cross-country wereldkampioen Jakub Przygonski. De organisatie werkt op dit moment aan meerdere opties om voertuigen vanuit Europa naar Aqaba te verschepen. Meer info komt online als de inschrijving open gaat op 18 juni a.s.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.jordanbaja.com