Hero MotorSports trekt de ervaren Goncalves aan

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_hero_speedbrain_paulo_goncalves_hero_motorsports.jpg

Voormalig Cross Country-wereldkampioen Paulo Goncalves verkast van HRC Honda naar Hero MotorSports. Dat heeft de renstal bekendgemaakt. De Portugees is de vierde rijder die toegevoegd wordt aan de line-up van het team.

Goncalves kwam sinds jaar en dag uit voor het fabrieksteam van Honda en boekte enkele grote successen met de Japanse fabrikant. Hij won het WK Cross Country in 2013 en scoorde een tweede plek in de Dakar Rally van 2015. De laatste jaren liep het allemaal wat moeizamer voor de routinier. Hij moest de Dakar Rally in 2018 laten schieten vanwege een blessure en tijdens de afgelopen editie moest hij eveneens vroegtijdig opgeven nadat hij in aanloop naar de wedstrijd geblesseerd raakte.

In Hero MotorSports heeft de veertigjarige rijder nu een nieuwe werkgever gevonden. “Ik beloof dat ik alles zal geven om te vechten voor dit team”, zegt Goncalves. “Hero MotorSports heeft de laatste seizoenen erg goed werk gedaan en dit jonge team heeft bewezen dat het potentie heeft om grote overwinningen te behalen. Ik zou graag een rol spelen in de grote overwinningen met dit seizoen. Men werkt met veel passie en emotie aan dit project en ik ben ze dankbaar voor deze kans.”

Goncalves wordt bij Hero teamgenoot van Oriol Mena, Joaquim Rodrigues en CS Santosh. De fabrikant debuteerde in 2017 in de Dakar Rally en haalde sindsdien twee top-tien klasseringen.