Deelnemers naar ‘onbekend terrein’ in Taklimakan Rally 2019

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Taklimakan_Rally_2018_vooraf_Taklimakane2018_03.jpg

De organisatie van de Taklimakan Rally heeft afgelopen week het routeschema voor de 2019-editie van de rally onthuld. Tijdens de komende editie, alweer de veertiende, trekken deelnemers door gebieden waar nog niet eerder gereden is. 

De wedstrijd trekt grotendeels door de Xinjiang-provincie. Organisator Su Haobo is trots op wat er bereikt is: "Dankzij het ministerie van sport en toerisme, de sportfederatie en alle deelnemers is onze rally door de jaren heen een referentie geworden in Azië. We blijven hard werken zodat dit een evenement blijft dat niet te missen is. De rally is niet alleen een groot evenement, het is bovendien het bewijs van de enorme economische vooruitgang in de Xinjiang-provincie."

Deelnemers krijgen gedurende de rally zo'n 5.000 kilometer aan special stage voor de wielen, de helft daarvan bestaat uit zanderige pistes en duinen. Onder andere de Taklamakan- en Gobiwoestijn maken een prominent onderdeel uit van de route, ook de Kulun Bergen en de steppes van Centraal Azië worden aangedaan tijdens de 2019-editie van de rally.

De start staat gepland voor 20 mei in het Aksu, in het westen van China. Na negen etappes en twee rustdagen is de finish dan op 3 juni in Hotan. De wedstrijd is toegankelijk voor een groot aantal klassen: motoren, quads, trucks, auto's en SxS-voertuigen.