Sterk veld Manateq Qatar Cross-Country Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2019_01_17_podium_DKR19_01_17_Podium_325.jpg

Volgende week gaat in Qatar de eerste ronde in het FIA wereldkampioenschap Cross-Country van start (21 - 26 februari) Georganiseerd door de Qatar Motor and Motorcycle Federation (QMMF) heeft het evenement 28 voertuigen weten aan te trekken, afkomstig uit 19 landen. 

Huidig wereldkampioen Jakub Przygonski won het evenement vorig jaar en gaat nu opnieuw voor de zege met zijn nieuwe navigator, Timo Gottschalk. Zijn navigator van de afgelopen jaren, Tom Colsoul, is weer herenigd met Nederlander Bernhard Ten Brinke in de Toyota Hilux van Gazoo Racing. Het duo rijdt dit jaar het wereldkampioenschap in voorbereiding op de komende Dakar. 

In de 2018 editie van de Manateq Qatar Cross-Country Rally had Nasser Al-Attiyah te kampen met technische problemen, maar de Dakarwinnaar start als favoriet om het evenement voor de zesde maal te winnen in zijn vertrouwde Toyota. 

Het belooft een mooi gevecht te worden aan de kop van het veld met Vasilyev, Al-Rahji, Zapletal, en Mohammed Abu Issa in een SMG buggy. In de SSV klasse zien de Dakarwinnaar van vorig jaar, Reinaldo Varela uit Brazilië. In totaal vechten 13 crews voor de zege in deze klasse met deelnemers uit Qatar, Oman, Roemenië en Saudi-Arabië. 

''We hadden ruimte in de kalender in februari dit jaar, hoewel dat zeer kort is op de finish van de Dakar Rally midden januari'', vertelt QMMF president Abdulrahman Al-Manni. ''Niettemin heeft ons team hard gewerkt om de deelnemende teams te helpen met hun logistiek in het korte tijdsbestek dat er is. Ik ben verheugd met de opkomst en kwaliteit van het veld dat we hebben voor dit evenement. Het is echt een sterk veld'.'' 

De Manateq Qatar Cross-Country Rally vertrekt op 21 februari met een showstart op 21 februari en finisht de 26e.