Zevende ronde WESS dit weekend in Zweden

b_600_0_16777215_00_images_19-WORLD_ENDURO_SERIES_2018_Gotland_Grand_National_AP-1WYX2HJ4W2111_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

De World Enduro Super Series titelstrijd gaat dit weekend verder in Zweden tijdens de Gotland Grand National, de voorlaatste ronde van het seizoen. Na zes ronden, gaat Billy Bolt van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing aan de leiding voor de Duitse Manuel Lettenbichler en Josep Garcia van Red Bull KTM Factory Racing.

Met de 35e editie van de Zweedse klassieker verwelkomt de Gotland Grand National van dit jaar meer dan 3000 deelnemers. De drie uur durende Cross-Country race gelegen op het kleine eiland Gotland trekt duizenden jaarlijkse bezoekers aan. Het rotsachtige terrein met technische bospad en moerassige wetlands zorgt voor een 22 kilometer lang parcours en is een fysiek veeleisende race voor iedereen.

Met 3000 deelnemers die naar de start gaan zal lokale kennis een belangrijke factor zijn in de Gotland Grand National. De winnaar van 2017, de Noorse Kjetil Gundersen, zal een waardige concurrent voor vaste WESS-deelnemers zijn.

De nummer drie in het WESS-klassement en winnaar van rond zes, Jesep Garcia, kijkt uit naar de Gotland Grand National "Het is een evenement dat ik al een tijdje wilde doen. Alles ging goed in de laatste ronde in Hawkstone Park en ik had niet kunnen vragen om een beter resultaat. Sindsdien heb ik het Spaanse Enduro-kampioenschap afgesloten met een overwinning en nu ben ik volledig gericht op de twee resterende WESS-evenementen. Het zal zeker weer een zware race worden, maar ik weet dat mijn snelheid goed is en ik hoop op een nieuw podium."

Met acht Gotland Grand National overwinningen op zijn naam is de Zweeedse Mats Nilsson de meest succesvolle rijder in de geschiedenis van het evenement. Ondanks het feit dat hij zijn debuutoverwinning in 1997 claimde, eindigde de 49-jarige Nilsson ook in 2017 op het podium wat bewijst dat leeftijd en ervaring een voordeel beiden tegenover jeugdige deelnemers.

De zevende en voorlaatste ronde van de World Enduro Super Series 2018 - Gotland Grand National - vindt dit weekend plaats.


KLASSEMENT WORLD ENDURO SUPER SERIES – 2018

1. Billy Bolt (Hussqvarna)
2. Manuel Lettenbichler (KTM)
3. Josep Garcia (KTM)
4. Wade Young (Sherco)
5. Taddy Blazusiak (KTM)