Hunt hersteld na versnellingsbak problemen, Valk Events constant

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Turkmen_2018_0914_41651845_350632385677671_8915530749835214848_o.jpg

De vierde, en voorlaatste, dag van de Turkmen Desert Race is gewonnen door Harry Hunt en Wouter Rosegaar. Na de tegenvallende etappe van gisteren die zij moesten verlaten op de bezemwagen door versnellingsbak problemen lieten zij vandaag de concurrentie in het stof bijten.

Na de lange dag van gisteren kregen de deelnemers vandaag de kans om een klein beetje bij te komen. De special ging over 245 kilometer was snel maar met listige punten verschillende canyons werden tactisch opgenomen in het roadbook. De deelnemers in het SSV-klassement moesten goed op hen hoede zijn voor de ondergrond waar de sporen te diep konden zijn voor deze kleine voertuigen.

Hunt laat concurentie in het stof bijten

De Peugeot van Hunt kwam vanmorgen rond de klok van 07:00 pas binnen in het bivak. In anderhalf uur slaagden de monteurs erin om de auto weer startklaar neer te zetten, een kwartier voor de start van de special van vandaag. “We begonnen op de 11e positie en we moesten een hoop concurrenten inhalen maar we hadden plezier. Er was veel stof van de vrachtwagens en de navigatie was niet duidelijk, maar Wouter deed het weer erg goed. Het was bijna een perfecte dag!” rond Hunt zijn dag af in het bivak.

De leider in het klassement, Nani Roma, was ook tevreden ”Het was erg snel, een goede etappe zonder al te veel problemen. De landschappen waren echt mooi en we zijn ook blij dat we goed deden op de zanderige tracks. Het was belangrijk om waakzaam te blijven in navigatie omdat het gemakkelijk was om het verkeerde spoor te volgen. We hebben nog een dag te gaan en moeten we gefocust blijven.”

Valk Events blijft constant

Gert-Jan van der Valk blijft constant rijden. Vandaag kwam hij als 35e over de finish en stijgt hij drie plaatsen in het algemeen klassement op een 31e positie.

Laatste etappe

De laatste etappe van de Turkmen Desert Race gaat zaterdag van Gamyshlyja Plain over 234 kilometer naar de finish in Turkmenbashi. Het gaat opnieuw een dag voor de navigatoren worden met een listige route naar de top van het plateau. Daarna zullen de deelnemers op het strand over de finish komen en daarmee de eerste Turkmen Desert Race voltooien.