1000 Dunas rally draait om avontuur

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_1000Dunas_1000DunasPreviewInternet2.jpg

Als je van motorrijden, avontuur en de duinen houdt, dan is de 1000 Dunas echt iets voor jou.

Organisator en 11-voudig Dakar rijder Miguel Puertas heeft een nieuw concept van Rally Raid ontwikkeld, en wel in de meest basis vorm van motorrijden. De rally is gebaseerd op avontuur; geen serviceteams, geen tijdswaarneming maar wel mooie tracks en uitdagende navigatie.

Granada – Merzouga - Granada

De rally start in Granada Spanje en maakt de oversteek naar Marokko. Hier worden tussen Nador en Merzouga vijf etappes gereden om vervolgens weer terug te keren naar Granada voor de zesde en laatste etappe. Het totaal aantal kilometers staat op 1600 kilometer, welke zelf in te delen zijn, zelfs als team.

Avontuur

Als je een ding krijgt deze rally dan is het avontuur. Je rijdt als Malle Moto deelnemer met slechts 1 rallybox, 1 tent, 1 tas, en 2 wielen als bagage. Tijdens de Super Special op de vierde dag kun je jezelf tot het maximale pushen. Een etappe van 600 kilometer waarbij het gaat om de afgelegde afstand, en niet de snelheid. Om het nog uitdagender te maken is er ook een nacht etappe, want “avontuur gaat 24 uur per dag door” aldus de organisatie.

Rally voor iedereen

De 1000 Dunas is een rally voor amateurs en gevorderden waarbij je iedere dag kun je zelf kiezen hoe je dag eruit gaat zien. De etappes zijn opgebouwd uit verschillende loops waarmee je zelf de dag op kunt bouwen. Wil je een korte dag om s’ middags aan je motor te kunnen sleutelen of bij te komen? Dat kan. Wil je een lange dag op de motor? Dat kan ook.


Neem jij de uitdaging aan? Je kunt je nog last minute inschrijven tot 20 september, voor meer informatie: www.1000dunas.com