Turkmen Desert Race bijna van start

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_Turkmen_2018_vooraf_Turkmen.jpg

Een nieuwe rally staat op het punt van start te gaan in Turkmenistan. De Turkmen Desert Race, georganiseerd op vraag van het land door voormalig navigator en Africa Eco Race organisator Jean-Louis Schlesser, is een nieuwe wedstrijd op de kalender.

Nieuwe rally op onbekend grondgebied

De Turkmen Desert Race vertrekt uit Turkmenabat waar de technische keuringen zullen plaatsvinden. De deelnemers gaan in vijf dagen dwars door het land en leggen meer dan 1200 wedstrijd kilometers af tussen Amul en Hazar. De rally is minder intens dan andere vergelijkbare rally’s met etappes die ongeveer 250 km lang zullen zijn. Het zal een 100% zandrally worden door de beroemde Karakum-woestijn waar nog nooit een rally georganiseerd is. Het is een woestijn zonder stenen dus lekke banden zullen uiterst zeldzaam zijn.

"Deze rally is helemaal nieuw en het zal een geweldige ontdekking zijn voor alle deelnemers” - Jean-Louis Schlesser

Turkmenistan

Turkmenistan is een land in Centraal-Azië dat grenst aan Kazachstan, Iran en de Kaspische Zee met als hoofdstad Asjchabad. Het land is sinds 1991 onafhankelijk van de voormalige Sovjet-Unie en bestaat voor 90% uit woestijn. Onderweg zullen de deelnemers geregeld olie- of gaswingebieden tegenkomen aangezien het land rijk is aan deze grondstoffen.

Tot nu toe onbekend deelnemersveld

Nog niet alle deelnemers aan de Turkmen Desert Race zijn tot op dit moment niet bekend. Wouter Rosegaar liet vorige maand al weten samen met Harry Hunt af te reizen om deel te nemen in de 3008DKR Peugeot, de auto welke begin dit jaar nog de Dakar Rally won. Ook Nani Roma is al bevestigd met het team van Mini. Het team van heeft nog een tweede auto heeft ingeschreven maar het is nog niet duidelijk wie er achter het stuur zal plaatsnemen. Ook het Nederlandse team van Valk Events zal over 5 dagen aan de start verschijnen. Gert-Jan en Branco ondervonden eerder dit jaar nog een tegenslag tijdens de Morocco Desert Challenge met de versnellingsbak van de Toyota maar zij staan nu weer fris aan de start. Naast de Landcruiser van Valk Events vinden wij nog twee Toyota's met een Nederlands vlaggetje erop. Bert Heskes stapt weer bij Cyorioot Roman Starikovich in, en Vincent Thijs staat met Rymax Lubricants Toyota Overdrive aan de start.

Vanaf dinsdag 11 september zullen wij iedere dag verslag doen van de Turkmen Desert Race.