KTM rijders maken zich op voor Red Bull 111 Megawatt

b_600_0_16777215_00_images_12-NIEUWS_111_Megawatt_AP-1WD7RSNNW2111_news.jpg

Jonny Walker, Taddy Blazusiak, Josep Garcia en Nathan Watson zijn Ready To Race voor de vijfde ronde van de World Enduro Super Series. Het tweedaagse evenement, vernoemd naar Taddy Blazusiak, wordt gehouden in het weekend van 8 en 9 september in de kolenmijn van Belchatow in Polen.

Ook deze vijfde editie van de Red Bull 111 Megawatt wordt gekenmerkt door zeer uitdagend, door de mens gemaakte, harde enduro parcours. In de proloog van zaterdag zullen 1.000 deelnemers een sprint-enduro race rijden over motorcross en endurocross proeven in de hoop ze zich te kwalificeren voor het hoofdevenement op zondag. De 500 snelste rijders gaan door om vervolgens drie ronden van 30 kilometer te rijden, bestaande uit een mix van snelle tracks, steile zandheuvels en endurocross-rotspartijen.

Winnaar van de laatste drie Red Bull 111 Megawatt-races, Jonny Walker wil graag een vierde overwinning toevoegen aan zijn indrukwekkende lijst en zijn voorsprong verhogen bovenaan het WESS-puntklassement. Na zijn podiumresultaat in de vierde ronde, Red Bull Romaniacs, zal Walker ernaar streven om dat niveau mee te nemen naar Polen, maar hij weet dat het evenement een serieuze uitdaging zal vormen voor alle concurrenten.

"Ik heb de Red Bull 111 Megawatt de afgelopen drie jaar gewonnen, maar deze editie een goed resultaat behalen is belangrijker dan ooit. Het kampioenschap staat open en ik weet dat ik niet achterover kan leunen. Ik heb een overwinning nodig bij 111 Megawatt om het verschil in punten uit te bouwen. Ik heb er echter alle vertrouwen in, ik heb veel tijd besteed om te trainen voor de omstandigheden in Polen en de stijl van de race. Ik weet wat er kan gebeuren en ik weet hoe krap dingen kunnen zijn, ik moet gewoon gefocust en sterk blijven tot aan de finish." - Jonny Walker

Red Bull 111 Megawatt, de vijfde ronde van het World Enduro Super Series, zal dit weekend plaatsvinden in Polen.